69% dintre manageri au accelerat deciziile de digitalizare, ca urmare a efectelor pandemiei

30 septembrie 2020

Cel mai nou studiu de piață efectuat de Gartner indică faptul că în cele mai multe dintre companiile monitorizate, top managementul a decis să direcționeze strategia de transformare digitală, ca rezultat al efectelor pe care pandemia le-a avut asupra business-urilor în acest an.

69% dintre manageri au accelerat deciziile de digitalizare, ca urmare a efectelor pandemiei

Modelele de business, strategia de promovare, deciziile de achiziție a aplicațiilor software potrivite, toate acestea au fost adaptate de aproape 70% dintre board-urile de directori din companii astfel încât dezvoltarea organizațională și creșterea să fie o certitudine.

86% dintre respondenții participanți la studiu consideră că tehnologia va fi considerată o strategie de susținere și de creștere a companiilor în următorii 2 ani. De asemenea, principiile de colaborare în echipe interne sau între companii sunt considerate a fi o oportunitate generată de pandemie și de nevoia de a avea rezultate rapide și concludente.

Cum a impactat digitalizarea bugetele companiilor?

Cei mai mulți dintre managerii din companii (67%) previzionează creșteri ale bugetelor alocate transformării digitale. Conform celui mai recent studiu Gartner, bugetul alocat pentru IT/Tehnologie crește cu 6.9%, activitatea de reorganizare a companiilor/departamentelor are bugete cu 3.3% mai mari, dezvoltarea produselor cu 2.6%, iar cercetarea cu 1.5%. Scăderi se înregistrează în cazul activității financiare (-2%), strategiilor și implementării planurilor de marketing (-2.2%), departamentelor și activității de resurse umane (-2.5%), activității de vânzări (-4.3%).

Previziuni de creștere

Analiza datelor și inteligența artificială (AI) sunt previzionate în categoria segmentelor ce vor înregistra creșteri.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de contact de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward