Regulile de acordare a ajutorului de stat și de minimis sunt prevăzute în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică, al Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri, în cadrul axei prioritare 2, prioritatea de investiție 2b - Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC, acțiunea 2.2.1 Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere, apelul 3, din Programul operațional Competitivitate 2014-2020 și al Schemei de ajutor de minimis Digitalizarea IMM” - se mai arată în hotărârea de guvern.
Consultă AICI Hotărârea de guvern 677/2020.
Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, din cei 150 de milioane de euri se vor acorda două categorii de granturi:
- câte 30.000 - 100.000 Euro pentru firme care nu au profil IT. Aceste IMM-uri vor avea la dispoziție un buget total de 100 milioane euro, să-și cumpere calculatoare, software, să-și facă site-uri, să contracteze servicii de consultanță IT, instruire informatică etc.
- câte 1 milion - 6 milioane Euro pentru IMM-uri care au profil de activitate IT. Aceste firme vor avea la dispoziție un buget total de 50 milioane euro, pentru a-și achiziona echipamente și servicii tehnologice, necesare dezvoltării de produse IT&C inovatoare.