Neobility dezvoltă tehnologii care sprijină noul val de soluții de mobilitate urbană la nivel global, cu obiectivul de a îmbunătăți radical capacitatea şi viteza de deplasare a locuitorilor oraşelor.
„Cele mai multe dintre inițiativele în domeniul mobilității urbane soluționează nevoi personale: bicicletele, trotinetele şi scuterele electrice sunt soluții last mile pentru fiecare dintre noi luați individual. Însă ceea ce face Neobility este să regândească şi să rezolve nevoile de transport în comun. Acestă abordare are ca efect eliberarea traficului, eficientizarea consumului de energie, creşterea calității aerului, în cele din urmă, creşterea gradului de confort şi scurtarea timpilor de tranzit pentru un număr mare de oameni,” a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.
„Ambițiile noastre sunt globale încă din prima zi, iar miza este uriaşă. Viziunea pe termen lung a Neobility este să devină o platformă pe care oraşele să o adopte pentru a-şi optimiza transportul public – aceasta presupunând şi o integrare perfect funcțională cu celelalte soluții de transport personal. Problema mobilității urbane are impact direct în sănătatea oamenilor, cât şi în dezvoltarea economică şi imobiliară a orașelor. O îmbunătățire adusă în acest domeniu poate avea un efect de bulgăre de zăpadă pentru întreaga societate. Căutam oameni pasionați care vor să ni se alăture în această misiune şi îi așteptăm să ne scrie pe www.neobility.co”, a declarat Mihai Rotaru, founder și CEO al Neobility.
Investiția EGV în Neobility este în perfectă concordanță cu „Infrastructura pentru inovație”, teza de investiţii a EGV. Mai multe informații despre aceasta aici: http://bit.ly/2yS63i6
Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.