E.ON s-a inscris pentru obtinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor
24 iul. 2019
Datele sunt moneda viitorului. În prezent, totuşi, doar companiile din sectorul digital global beneficiază de pe urma acestui lucru. Inginerii de la E.ON Future Lab au dezvoltat, recent, o inovaţie care plasează clienţii de partea câştigătoare: au şi ei beneficii atunci când datele lor sunt utilizate şi câştigă un mai bun control asupra analizei statistice a acestor date. E.ON a înregistrat pentru patentare acest sistem IT unic. De curând, Oficiul European pentru Patente a făcut publică solicitarea de patentare, după cum se arată într-un comunicat de presă.
Cutia, de dimensiunea unei bancnote de 5 euro, poate fi instalată într-o gospodărie, clădire administrativă sau companie. Ea colectează în locul respectiv diverse date, de exemplu, de la aplicaţiile casei inteligente, le evaluează şi le face utilizabile. Clientul este singurul în măsură să decidă cine poate accesa şi care anume din fluxurile de date. În plus, el poate utiliza cutia pentru a câştiga bani punând la dispoziţie analiza statistică a datelor selectate pentru a fi utilizate. E.ON are rol de intermediar şi de furnizor al serviciului, însă are acces doar dacă clientul este de acord în mod explicit. O criptare de înaltă securitate în coroborare cu tehnologia blockchain previne furtul sau manipularea datelor.
„Patentele digitale sunt rare, însă echipa noastră de la E.ON Future Lab a reuşit să combine tehnologia blockchain şi big data cu o soluţie simplă de hardware. Posibilitatea de vinde părţi din aceste analize într-un cadru mai sigur şi trasabil este complet nouă”, a declarat Matthew Timms, Director General pe domeniul Digital şi Tehnologie al E.ON.
„Suntem încrezători că acest produs inovator dezvoltat de colegii noştri din Germania îşi va dovedi rapid importanţa şi utilitatea trecând cu succes testele primilor clienţi, care vor avea astfel control absolut asupra analizei datelor proprii, în condiţii de utilizare de maximă siguranţă. Ne dorim să aplicăm toate aceste noi tehnologii în beneficiul clienţilor, contribuind astfel la modelarea viitoarei lumi a energiei”, a declarat Andreea Ioniţă, Chief Strategy, Markets, Digital Officer, E.ON Romania.
Prototipul a trecut testele internaţionale de securitate şi a fost deja certificat de laboratorul german de testare SGS. La sfârşitul anului el va fi utilizat de către primii clienţi cu statut de testare. Primele produse pot fi dezvoltate deja începând de anul viitor. Numărul de publicare a patentului este EP 3 512 228 A1.
Povestea Pain Plaisir a început în anul 2012, când cei doi fondatori, Irina Stăncescu și Tom Rees, au venit în București de la Paris, unde au lucrat în domeniul gastronomiei la nivel înalt.
Vă invităm miercuri, 20 noiembrie 2024 de la ora 11, la webinarul “Maximizați Performanța în Producție cu Entersoft Business Suite ERP” la o incursiune aprofundată asupra modului în care sistemul ERP Entersoft Business Suite poate...
Protecția împotriva amenințărilor cibernetice este o provocare majoră pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), care adesea nu au resursele sau expertiza necesară pentru a face față atacurilor informatice. Cu toate acestea, există mai...