Iată patru recomandări pentru utilizatori după incidentul de la Facebook:
- Conștientizați că rețelele de socializare nu sunt pe deplin sigure și nu pot păstra toate secretele în siguranță. Pregătiți-vă pentru ce e mai rău și comportați-vă corespunzător.
- Nu puneți niciodată în scris ceva ce nu v-ar plăcea să fie expus public peste câțiva ani când ar putea apărea o breșă. În cazul actualului incident, inclusiv conversațiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori.
- Folosiți criptarea de tip end-to-end când purtați discuții cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Când utilizați Facebook Messenger, alegeți persoana cu care doriți să purtați o conversație, dați click pe numele său și accesați conversații secrete (Secret Conversations). Astfel se va deschide o nouă fereastră de chat, iar discuțiile vor fi criptate în totalitate și vor putea fi vizualizate doar de pe terminalele mobile unde s-a purtat discuția.
- Dacă mesajele transmise sunt sensibile sau doriți să nu fie asociate cu identitatea reală a interlocutorilor, recomandarea este să vă îndreptați către platforme de mesaje create special pentru extra siguranță, precum Signal.
Reamintim că Facebook a anunțat vineri că aproximativ 50 de milioane de utilizatori au fost afectați de o breșă de securitate, compania delogând utilizatorii din conturile lor. Aparent, atacatorii au exploatat o vulnerabilitate existentă în modulul View As, cel care permite utilizatorilor să își vadă profilul din perspectiva unui alt user.