Comoara tehnologică din centrul de informații Facebook Oregon

19 iulie 2016

Facebook dezvăluie noi facilități ale centrului său de date din Prineville, Oregon: aproximativ 2.000 de telefoane inteligente cu ajutorul cărora își testează aplicațiile pentru a asigura performanța și eficiența caracteristice.

Comoara tehnologică din centrul de informații Facebook Oregon

Facebook dezvăluie noi facilități ale centrului său de date din Prineville, Oregon: aproximativ 2.000 de telefoane inteligente cu ajutorul cărora își testează aplicațiile pentru a asigura performanța și eficiența caracteristice.

În urmă cu un an, fiecare inginer software din cadrul Facebook a testat orice modificare de cod doar de pe cel mai apropiat dispozitiv. Însă, fiecare utilizator folosește tipuri diferite de dispozitive, cu sisteme de operare diferite, cu conexiuni diferite la internet, astfel că această metodă de testare nu este eficientă.
Facebook rulează acum programul CT-Scan, utilizat pentru verificarea fiecărei noi aplicații pe toate dispozitivele. În acest demers, Facebook e sprijinit de Mac Minis pentru iPhone și serverele Open Compute Project Leopard pentru Android.

Pentru aplicațiile care rulează la scară, precum: Facebook, Instagram, Messenger sau WhatsApp, fiecare configurație specifică unui dispozitiv sau altuia este relevantă, întrucât există sute sau chiar mii de oameni care le folosesc, iar în momentul în care apare o problemă, se poate vorbi de un număr foarte mare de utilizatori, care ar putea căuta o alternativă a aplicațiilor menționate anterior.

Liderul de piață în furnizarea de infrastructură cloud, Amazon Web Services (AWS) oferă dezvoltatorilor independenți un număr foarte mare de dispozitive mobile pentru testare prin opțiunea AWS Device Farm. Platforma Google Cloud oferă de asemenea opțiunea Firebase Test Lab (disponibilă exclusiv pentru Android).
Însă, Facebook a preferat să nu se mai bazeze pe zona de cloud, oferită publicului larg și a decis astfel să-și construiască propria infrastructură. Antoine Reversat, inginer de producție la Facebook spune despre compania la care lucrează că ,,este interesată să-și dubleze numărul de telefoane pentru laboratorul intern de testare”. Acesta a adăugat faptul că Facebook urmărește să extindă aceste opțiuni și către zona de hardware, cel mai probabil prin intermediul Open Compute Project.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward