Comoara tehnologică din centrul de informații Facebook Oregon

19 iulie 2016

Facebook dezvăluie noi facilități ale centrului său de date din Prineville, Oregon: aproximativ 2.000 de telefoane inteligente cu ajutorul cărora își testează aplicațiile pentru a asigura performanța și eficiența caracteristice.

Comoara tehnologică din centrul de informații Facebook Oregon

Facebook dezvăluie noi facilități ale centrului său de date din Prineville, Oregon: aproximativ 2.000 de telefoane inteligente cu ajutorul cărora își testează aplicațiile pentru a asigura performanța și eficiența caracteristice.

În urmă cu un an, fiecare inginer software din cadrul Facebook a testat orice modificare de cod doar de pe cel mai apropiat dispozitiv. Însă, fiecare utilizator folosește tipuri diferite de dispozitive, cu sisteme de operare diferite, cu conexiuni diferite la internet, astfel că această metodă de testare nu este eficientă.
Facebook rulează acum programul CT-Scan, utilizat pentru verificarea fiecărei noi aplicații pe toate dispozitivele. În acest demers, Facebook e sprijinit de Mac Minis pentru iPhone și serverele Open Compute Project Leopard pentru Android.

Pentru aplicațiile care rulează la scară, precum: Facebook, Instagram, Messenger sau WhatsApp, fiecare configurație specifică unui dispozitiv sau altuia este relevantă, întrucât există sute sau chiar mii de oameni care le folosesc, iar în momentul în care apare o problemă, se poate vorbi de un număr foarte mare de utilizatori, care ar putea căuta o alternativă a aplicațiilor menționate anterior.

Liderul de piață în furnizarea de infrastructură cloud, Amazon Web Services (AWS) oferă dezvoltatorilor independenți un număr foarte mare de dispozitive mobile pentru testare prin opțiunea AWS Device Farm. Platforma Google Cloud oferă de asemenea opțiunea Firebase Test Lab (disponibilă exclusiv pentru Android).
Însă, Facebook a preferat să nu se mai bazeze pe zona de cloud, oferită publicului larg și a decis astfel să-și construiască propria infrastructură. Antoine Reversat, inginer de producție la Facebook spune despre compania la care lucrează că ,,este interesată să-și dubleze numărul de telefoane pentru laboratorul intern de testare”. Acesta a adăugat faptul că Facebook urmărește să extindă aceste opțiuni și către zona de hardware, cel mai probabil prin intermediul Open Compute Project.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward