Câștigătorii Competiției MobilPRO – Inovare și Mobilitate 2019

18 Mar 2019

Ajunsă la cea de a 6-a ediție, competiția MobilPRO – Inovare și Mobilitate a avut loc week-end-ul trecut, fiind organizată de o echipă de voluntari ai Ligii Studenților Electroniști împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Universitatea Politehnica București. Scopul concursului este acela de a aduce în fața unui juriu de specialitate cele mai inovative idei puse în aplicare și dezvoltate de elevi cu vârsta de peste 14 ani și studenți sau masteranzi din orice domeniu.

Câștigătorii Competiției MobilPRO – Inovare și Mobilitate 2019

Câștigători Smart Territories

Locul I – Aworkout (Aplicația este dedicată proprietarilor sălilor de sport, antrenorilor, dar și clienților acestora. Te-ai gândit vreodată că poți fi monitorizat prin intermediul camerelor de supraveghere (computer vision) în timpul antrenamentului și avertizat în cazul în care exercițiile nu sunt executate corespunzător sau îți pot dăuna? De aceste lucruri, plus monitorizarea regimului alimentar și nu numai, se ocupă aplicația A Workout!)
Locul IILOCATQR (Aplicația LOCATQR folosește coduri QR pentru localizarea unei săli dintr-o clădire, cu scopul de a-l ghida pe utilizator. Cu ajutorul acestei aplicații orice drum devine ușor de găsit).
Locul III KickTech (O aplicație menită să faciliteze procesul de cumpărare a hainelor, TailorIT, folosește realitatea augmentată pentru a calcula mărimea ideală a utilizatorului și alegându-i hainele adecvate pe baza măsurătorilor).

Podiumul categoriei SmartHealth este următorul:

Locul I – ThirdEye (Această aplicație este dedicată persoanelor cu dizabilități vizuale, proiectul având drept scop recunoașterea obiectelor aflate în jurul persoanei, descriindu-le folosind comenzi vocale).
Locul II – Hero (Proiectul #Hero prezintă o aplicație mobilă, din categoria #SmartHealth, care are scopul de a facilita procesul donării de sânge și de a atrage mai mulți donatori)
Locul III - Talnaci Alexandru (Această aplicație permite accesarea datelor personale și antecedentelor medicale în timp real. Pentru siguranța pacienților, brățara dispune și de senzori de fum, gaz, temperatură, dar și un buton de panică).

Clasamentul categoriei MobileApps este următorul:

Locul I - X-SOUNDS (Echipa X-SOUNDS se adresează inginerilor de sunet și își propune îmbunătățirea calității sonore a concertelor (dintr-un cadru amator). Prin aplicația Sound Level Remote Controller, sunetistul poate controla de la distanță nivelele semnalelor audio care intră în mixer.)
Locul II - FiiTu (Pentru oamenii care își doresc să aibe parte de o alimentație mai sănătoasă, #FiiTu poate fi răspunsul. Aplicația permite alegerea meselor zilnice în funcție de idealul fiecărui utilizator, apoi ingredientele sunt livrate prin curier, astfel utilizatorul își poate pregăti singur masa perfecta).
Locul III – Trackers (Echipa #Trackers prezintă aplicația #SafeRoad, ce permite înlocuirea unei camere de bord. Utilitatea sa constă în salvarea ultimelor 15 minute înregistrate și permite rularea în paralel cu aplicațiile de tip GPS)

Află mai multe detalii despre eveniment aici!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare