Studiu de caz: Dezvoltarea unui Portal Imobiliar Online

25 feb. 2020 25 feb. 2020

O experienta completa a unui portal imobiliar pentru desktop si dispozitive mobile

Studiu de caz: Dezvoltarea unui Portal Imobiliar Online

CLIENTUL NOSTRU

Clientul doreste sa actioneze ca un „intermediar” intre agentii si utilizatori finali.

Un feature important al platformei este ca aceasta sa afiseze doar rezultate de cautare relevante.

NEVOIA CLIENTULUI

Am dezvoltat acest proiect pentru industria imobiliara din dorinta de a raspunde nevoilor agentiilor si a utilizatorilor finali care cauta o proprietate, in mod independent.

Ofera o experienta completa a unui portal imobiliar pentru desktop si device-uri mobile. Are multiple functionalitati si o intelegere buna a nevoilor din piata de astazi.

ABORDAREA NOASTRA

Am lucrat in sprinturi de lucru de o saptamana.

In anumite etape de dezvoltare, a fost necesar sa preluam si partea de design. Managerul de proiect a realizat planul de proiect. Developer-ul a fost implicat in mod direct in procesul de comunicare, atat cu managerul de proiect, cat si cu clientul, facilitand astfel comunicarea.

Pentru a avea o baza stabila de cautare nu am sters nimic din baza de date (proprietati active sau vechi), totul fiind facut pentru statistici. Baza de date avea o marime extinsa din cauza multiplelor intrari, dar multumita expertilor nostri si tehnologiilor pe care le-am folosit, portalul se incarca rapid si afiseaza proprietatile corespunzator. Ca strategie, am folosit un document care a inclus task-uri mici sub forma de sprint saptamanal, pentru a creste viteza de lucru.

SOLUTIE

Clientul vrea ca portalul sa afiseze valori medii ale proprietatilor intr-un anumit interval de timp si sub forma de grafice.

Acest lucru permite utilizatorilor finali sa faca predictii despre valoarea proprietatii. De asemenea ofera acces la istoricul preturilor. Acest feature are filtre pentru oras, valori pentru cumpara/inchiriaza si tip de proprietate.

Procesul de login este foarte usor. Numarul de telefon este principalul identificator. Sistemul trimite confirmari si notificari prin mesaje. Acest lucru decurge din parerea ferma a clientului ca mesajele de pe telefon sunt deschise mai des decat e-mail-urile. Am implementat de asemenea posibilitatea de logare cu e-mail, username si parola.

Pot fi aplicate diferite filtre la cautare, cu paginare clasica sau infinite scroll, totul cu un mod de vizualizare care poate fi lista, grila sau harta. Harta afiseaza de asemenea puncte de interes si poti defini aria de interes prin desenarea unei forme pe ecran. Desigur, poti salva cautarea, pe care o poti utiliza ulterior cu un singur click.

Ai acces de asemenea la pachete de publicitate care te pot ajuta sa iti atingi obiectivele cu privire la promovare. Poti conecta si Analytics pentru o intelegere aprofundata a comportamentului consumatorului si sa iei decizii informate.

Tehnologii pe care le utilizam

Solutia noastra este construita in PHP, utilizand Laravel si Lumen. Arhitectura este dezvoltata in jurul unei librarii personalizate Laravel unde avem Business Logic-ul nostru principal care conecteaza toate serviciile si modulele de care avem nevoie pentru fiecare proiect. Libraria este construita pentru a fi conectata atat la Laravel pentru aplicatia web si la Lumen API pentru aplicatia mobila.

Partea de frontend utilizeaza Laravel, HTML5, CSS3, si Ajax. Portalul utilizeaza de asemenea Google Maps API pentru a reprezenta cu acuratete locatiile pe harta. Flexmls a fost utilizat ca si parte a solutiei pentru a face portalul mai usor de utilizat si mobile-ready.

ECHIPA

Echipa a avut un manager de proiect, un developer end-to-end si un designer UI.

Partea de QA a fost efectuata de client pe cont propriu. Am recomandat un manager de proiect care sa ajute cu planificarea pasilor proiectului, un developer care va vorbi cu clientul direct si prin managerul de proiect.

Metodologia de project management a fost scrum cu sprinturi si timpul pentru a livra solutiile a fost de aproximativ 3 luni. Am lucrat cu clientul la proiecte in trecut, dar cu tehnologii diferite, ca Microsoft .NET.

ECHIPA

Unele beneficii in a utiliza scrum pentru development includ:

  • Rezultate mai rapide
  • Productivitate crescuta pentru echipa
  • Satisfactie mai buna a clientului
  • Produsul ajunge pe piata mai repede

Beneficiile clientului in urma colaborarii cu noi:

  • Implementarea rapida a schimbarilor
  • Proiect coordonat cu responsabilitate de catre managerul de proiect
  • Echipa experimentata
  • Decizii implementate in mod rapid
  • Implementare rapida a proiectului

Suntem o companie de software, certificata Microsoft, cu peste 15 ani de experienta in implementarea de proiecte complexe, la cel mai ridicat nivel de securitate, atat pentru clienti corporate, cat si pentru clienti aflati in dezvoltare.

Avand o prezenta puternica pe piata nationala, cu birouri in 5 orase mari din Romania- Bucuresti, Craiova, Pitesti, Galati, Valcea si cu multiple...

Citește mai mult

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!