Care sunt provocările aduse de sistemele ERP?

15 iulie 2016

ERP (Entrerprise Resource Planning) este un sistem software ce facilitează integrarea informațiilor din cadrul unei organizații într-o platformă unică. Este o solutie de gestiune a resurselor unei companii care cuprinde functionalitati si module de management al afacerii si care asigură baza informatică de înregistrare și administrare a proceselor financiar contabile, de vânzări, achiziții, manageme

Care sunt provocările aduse de sistemele ERP?

ERP (Entrerprise Resource Planning) este un sistem software ce facilitează integrarea informațiilor din cadrul unei organizații într-o platformă unică. Este o solutie de gestiune a resurselor unei companii care cuprinde functionalitati si module de management al afacerii si care asigură baza informatică de înregistrare și administrare a proceselor financiar contabile, de vânzări, achiziții, management al producției, management al resurselor umane și servicii în cadrul organizației.

Piața globală de ERP va atinge 48.22 miliarde de dolari până în anul 2022.

            Iată 3 mari provocări pe care le întâmpină companiile în anul 2016, atunci când aleg un sistem de ERP

 1. Mobilitatea: potrivit celui mai recent studiu realizat de Gartner, răspândirea dispozitivelor mobile reprezintă o oportunitatea reală de a crește gradul de pătrundere a ERP-ului pentru toate tipurile de muncitori: în domeniul asistenței medicale, producției, finanțelor, chiar și organizațiilor de caritate. Cu toate acestea, implementarea unui sistem ERP pe dispozitivele mobile aduce câteva provocări cauzate de evoluția rapidă a mobilității dispozitivelor.

Mobilitatea nu este oferită gratuit de către furnizorii de ERP. Este nevoie de upgrade-uri costisitoare la cele mai noi platforme de tehnologie și introducerea constantă de noi funcționalități.         

 1. Flexibilitate: ERP-ul poate funcționa fie on-premise, fie într-o platformă de tip cloud. Cele două abordări trebuie să se bazeze pe o viziune subiectivă a companiilor, derivată din nevoi specifice. Flexibilitatea unui sistem ERP în cloud oferă sisteme și implementări, cerințe de mentenanță, scalabilitate și suport.

Cu toate acestea, flexibilitatea unui sistem ERP nu poate exista fără stabilitate, astfel că această caracteristică trebuie avută în vedere. Unul din dezavantajele unui sistem ERP în cloud este amenințarea securității datelor, care este în creștere, mai ales în zona companiilor mari.

 1. Costul completării: pentru a calcula costul total al unui sistem ERP trebuie avute în vedere aspecte legate de: lansare, implementare, formare și gestionare, la care se adaugă și durata de timp.

Implementarea unui sistem ERP implică un buget extins pentru licență, suport tehnic, integrare, training și upgrade-uri și se întinde pe o durată mare de timp. Potrivit unui studiu realizat de Panorama Consulting, una din cinci încercări de implementare a unui sistem ERP eșuează, asta însemnând 20% din proiecte.

Care sunt beneficiile unui sistem ERP?

 • Vizibilitate
 • Flux de lucru automat și coerent de la un departament la altul
 • Integrare avansată cu e-commerce
 • Module variate de finanțe, resurse umane, producție, marketing, vânzări etc
 • Securitate
 • Colaborare rapidă

Care sunt dezavantajele unui sistem ERP?

 • Costul ridicat
 • Participarea utilizatorilor este esențială în implementarea unui program de ERP
 • Dificultatea transferului de date
Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut lansează o nouă versiune a aplicației

Un mod mai ușor de gestionare a tuturor aspectelor financiare, într-o singură aplicație

Citește articolul arrow_forward
Softlead

AROBS Transilvania Software devine investitor majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești

AROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al firmei SoftManager SRL, preluând platforma de soluții de management SoftManager CRM+ de la Arroganet Solutions SRL.

Citește articolul arrow_forward