Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

12 martie 2020

Într-o perioadă în care angajații și companiile descoperă tot mai mult beneficiile work from home, optimizarea proceselor de lucru, precum și digitalizarea celor mai importante industrii aflate în interacțiunea directă consumator – producător/comerciant sunt esențiale și se află în topul intereselor clienților Softlead.

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Lanțurile de farmacii și chiar farmaciile individuale aleg tot mai mult să dezvolte soluții de e-commerce, prin care să le ofere clienților posibilitatea achiziției online a produselor necesare.

  1. Integrarea cu soluții software deja existente. În cele mai multe dintre cazuri, farmaciile dețin sisteme de facturare, gestiune a stocurilor, contabilitate achiziționate anterior deciziei de dezvoltare a unei platforme de e-commerce. Astfel, în cazul în care acestea permit integrarea cu noul magazin online și dacă nu există constrângeri la nivelul performanțelor tehnice, este recomandat să se facă integrarea cu soluțiile deja existente. În acest fel, sunt economisite bugete și resurse de timp atât de utile.
  2. Dezvoltarea modulelor personalizate. Fie că este vorba despre modalitatea de livrare, de includerea unor sisteme de raportare complexe (dashboard-uri cu acces la cifre și statistici) de business, dedicate OTC-urilor (medicamente ce pot fi eliberate fără rețetă), modulele personalizate apar mereu în topul cerințelor clienților.
  3. Platforma web orientată spre client.

Dacă în cazul aplicațiilor software cu rol de gestionare a unui business în domeniul pharma nu este nevoie de o gândire orientată spre clientul farmaciilor, o platformă online de comerț electronic va trebui să îndeplinească o serie de rigori de User Experience (UX) și User Interface (UI) astfel încât design-ul, filtrele, modulul de căutare online avansat, descrierile produselor, coșul de cumpărături sau wishlist-ul să fie nu doar prietenoase, ci și extrem de intuitive.

  • Industria de retail

Conform celui mai nou raport GpeC pentru anul 2019, cumpărăturile online au avut anul trecut o creștere cu 20% față de anul anterior, valoarea acestora fiind de 4.3 miliarde de euro.  Ritmul de creștere 2019 vs. 2018 a fost mai redus comparativ cu 2018 vs. 2017, când rata de creștere de la un an la altul a fost de aprox. 30%.

Cu siguranță, curba de creștere va căpăta o sezonalitate în perioada lunilor martie-mai 2020, când, conform OMS, este declarată pandemie COVID-19, iar oamenii sunt sfătuiți să interacționeze cât mai puțin sau deloc cu magazinele fizice.

Astfel, fie că este vorba despre supermarket-uri sau de magazine cu specific, cumpărăturile online vor crește în perioada aceasta în mod accelerat, cel mai probabil la finalul anului vorbind, însă, de cifre similare cu cele de anul trecut, întrucât situațiile de criză majoră oferă și perspectiva educării consumatorilor (sunt achiziționate doar produse necesare, chiar dacă în volum mai mare în raport cu media coșului de cumpărături deja cunoscută).

  • Industriile în care angajații pot lucra de acasă

În funcție de gradul de digitalizare al companiilor, în momentul în care un departament sau o întreagă organizație alege să migreze sistemul de lucru către opțiunea remote este nevoie de stabilirea nevoilor și obiectivelor pe care un sistem software trebuie să le îndeplinească.

În acest sens, există mai multe tipologii de aplicații software utile:

  • De management de proiect
  • De eLearning
  • De lucru în echipă (exemple: Slack, Toggl, Zoom, Skype, Microsoft Teams, Anydesk, Google Suite/Drive/Classroom, Trello – mai multe exemple, aici).

Ai nevoie de o aplicație software dedicată? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]! 

Aplicații software recomandate

În contextul economic actual, un element cheie pentru dezvoltarea oricărei afaceri este eficientizarea relațiilor cu clienții. Prin urmare, dacă modelul de business al companiei tale presupune vânzarea la volum mare, implementarea unei soluții...

Citește tot arrow_forward

Tehnologia web face ca inclusiv tranzacțiile comerciale între companii să se poata realiza cu viteza și precizia specifice canalului de vânzări online. Indiferent de domeniul în care activează și de natura produselor comercializate, în zile...

Citește tot arrow_forward

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de spe...

Citește tot arrow_forward

Optimall WebAPI este o soluție software care te ajută la administrarea magazinelor Online. WebAPI facilitează sincronizarea comenzilor, facturilor, prețurilor, clienților, stocurilor dintre un magazin online și sistemul de gestiune ERP. 

Citește tot arrow_forward

Implementam magazine online bazate pe platforma Shopify, o platforma dedicata optimizării experienței de comerț electronic atât pentru comercianți, cât și pentru clienții lor, oferind un sistem robust și ușor de folosit, care...

Citește tot arrow_forward

Aplicația noastră de integrare poate automatiza procesul de generare a AWB-urilor pentru DPD, notificarea clienților despre starea livrării și închiderea comenzilor dupa livrare.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Demontăm miturile din jurul plăților NDC

În întreaga industrie se derulează un volum extraordinar de muncă pentru implementarea standardului NDC. Programul Amadeus NDC [X] este conceput special pentru a accelera implementarea și adoptarea NDC în întreaga industrie.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Statistici oficiale 2020: Cum s-a manifestat apetitul companiilor pentru digitalizare într-un an atipic?

Softlead, singurul marketplace B2B dedicat aplicațiilor software, ce ajută companiile să aleagă soluția potrivită, anunță rezultatele anului 2020, care vizează interesul companiilor din România pentru digitalizare prin implementări software.

Citește articolul arrow_forward