Care sunt industriile care au inclus transformarea digitală pe lista priorităților în ultimele 3 luni?

08 octombrie 2020

Softlead, singurul marketplace dedicat aplicațiilor software din România, anunță cele mai noi cifre dedicate interesului pentru digitalizare, desprinse din statisticile oficiale ale platformei.

Care sunt industriile care au inclus transformarea digitală pe lista priorităților în ultimele 3 luni?

Industriile care au înregistrat apetit crescut pentru digitalizare sunt cele dedicate serviciilor (17.14%), distribuției (12.86%), producției (11.43%), sectorului medical (8.57%) și al construcțiilor (8.56%). Conform datelor analizate de compania de consultanță PwC (PricewaterhouseCoopers) România aceste sectoare nu se regăsesc în topul celor mai afectate industrii, fapt ce justifică interesul manifestat pentru continuarea proiectelor de transformare digitală și pentru investiții în aplicații software dedicate nevoilor proprii.

În primele trei luni ale anului 2020, toate sectoarele au avut scăderi. Cel mai afectat a fost cel de petrol și gaze, cu scădere de 37%, urmat de cel financiar cu 23%.

Cele mai mici scăderi au fost înregistrate de companiile din sectorul de utilități, de 1%, de cele de tehnologie, care au pierdut 11% din capitalizarea de piață, și  de firmele de servicii pentru consumatori, cu minus 6%. Evoluția acestuia din urmă a fost sprijinit de creșterea cu 16% (23 miliarde de dolari) a Netflix, una dintre cele zece companii a căror valoare de piață a crescut în perioada menționată.

Top 7 soluții software care au prezentat interes pentru companiile din România în perioada verii

Este cunoscut faptul că sezonul estival poate aduce scăderi ale vânzărilor în cele mai multe dintre industrii. Cu toate acestea, analiza cifrelor Softlead din ultimii ani a indicat că nu a existat o sezonalitate bine marcată în contextul generării lead-urilor pentru soluții software. Cifrele au arătat diferit, însă, anul acesta, când în perioada iunie-septembrie interesul pentru achiziții software a scăzut.

La polul opus, industriile care au alocat cele mai puține resurse digitalizării au fost cele reprezentate de domeniul asigurărilor, Horeca, farmacii și industria imobiliară.

Topul celor mai importante aplicații software solicitate prin platforma www.softlead.ro a fost deschis de:

Valoarea proiectelor ERP a fost, în medie, de 20.100 Euro pentru lead-urile generate în perioada verii acestui an.

Mărimea companiilor care au solicitat aplicații software prin platforma Softlead

Întrucât cererea pentru implementarea soluțiilor complexe a fost una reprezentativă în perioada verii, și dimensiunea companiilor-beneficiar s-a încadrat la companii mari, cu bugete permisive și deschise investițiilor în tehnologii digitale.

Astfel, 20.31% dintre companiile care au solicitat aplicații software prin platforma Softlead au cifră de afaceri mai mare de 10 milioane de euro, 7.81% între 5-10 milioane de euro și 15.63% cifră de afaceri între 1-5 milioane de euro. Aproximativ 22% dintre acestea au peste 100 de angajați.

Softlead lansează Softlead Biz, singurul instrument dedicat evaluării gradului de digitalizare al unei companii

Aplicația are la bază un algoritm ce folosește date despre volumul de activități, procesele interne, precum și tipurile de aplicații software pe care organizațiile le folosesc în prezent.

Orice reprezentant al unei companii poate parcurge aplicația Softlead Biz, prin completarea informațiilor solicitate, la finalul procesului primind un raport complet al gradului de digitalizare în întreaga companie, precum și în cele mai importante departamente ale acesteia.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward