Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

03 iulie 2020

În intervalul de timp al ultimilor 12 ani, au existat două perioade dificile, ce au avut impact asupra industriei IT, din perspectiva aplicațiilor software. Care au fost efectele la nivel global și ce direcții se impun pentru perioada următoare?

Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

Conform unui grafic publicat recent pe Statista.com, din 2009 până în 2020 industria software a fost într-o continuă creștere, definită prin nevoia de digitalizare a tuturor domeniilor de activitate și prin evoluția industriilor de producție complementare. Astfel, creșterea apetitului pentru gadget-uri, a utilizării facile a soluțiilor software enterprise de pe telefoane mobile sau de pe tablete și a accesului la conexiune la internet, toate acestea au definit premisele dezvoltării industriei software.

Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

În 2020, bugetele alocate industriei software la nivel global sunt estimate în jurul valorii de 426 miliarde de dolari, în scădere cu 6.9% față de anul anterior. Conform previziunilor Statista, acesta ar fi primul declin din ultima decadă.

La fel ca în orice alt subdomeniu al industriei tehnologice, domeniul aplicațiilor software a avut creșteri masive în ultimii ani, înregistrând venituri ce s-au dublat într-o perioadă de mai bine de 10 ani. Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt vizibile la nivel global, prin afectarea masivă a unor industrii care de-a lungul timpului au investit în aplicații software dedicate (automotive, turism), fapt ce a dus la anularea bugetelor alocate pentru digitalizare.

Cu o creștere constantă de 10% pentru fiecare an, domeniul aplicațiilor și tehnologiilor software este considerat a fi pilonul cu cea mai rapidă dezvoltare în contextul industriei IT. Folosite în organizații din toată lumea pentru a modela procese de business, pentru a eficientiza fluxuri de lucru sau pentru a crește productivitatea, aplicațiile software rămân, însă, în topul nevoilor companiilor în tot ceea ce înseamnă repoziționarea, migrarea spre noi segmente de business sau dezvoltarea modelului de business în plină criză economică.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward