Creşterea economică din 2015 a impulsionat multe din firmele din România să investească în îmbunătăţirea sistemelor lor informatice de management al afacerilor, cu accentul pe partea operaţională.

Bugetele de investiţii în sisteme informatice vor egala în doi ani nivelele de dinainte de 2008

Creşterea economică din 2015 a impulsionat multe din firmele din România să investească în îmbunătăţirea sistemelor lor informatice de management al afacerilor, cu accentul pe partea operaţională.

Astfel, nouă din zece proiecte implementate în 2015 în verticala manufacturing au constat în înlocuirea unor sisteme mai vechi cu soluţii noi ERP, avantajoase atât din punct de vedere al performanţei în management, cât şi al fluxului de numerar, datorită modelului de licenţiere.

„Firmele au nevoie de sisteme informatice mai mari, pentru a gestiona operaţiuni în creştere şi a face faţă concurenţei. Bugetele alocate au crescut în medie cu 7% faţă de 2014, fiind pe un trend ascendent care va ajunge, în maxim doi ani, să egaleze nivelele din anii de boom de dinainte de criză”, a declarat Adrian Bodomoiu, managing director Wizrom Software.

La fel ca şi în cazul echipamentelor sau a mijloacelor de transport, înlocuirea sistemelor informatice de management cu soluţii ERP moderne are ca obiectiv obţinerea de avantaje competitive în domeniul operaţional prin îmbunătăţirea planificării, a logisticii, a monitorizării producţiei, în mobilitate şi, nu în ultimul rând, prin conservarea fluxului de numerar. Modelul de licenţiere Software as a Service (SaaS) permite investiţia în sisteme informatice complexe precum ERP, CRM, SFA fără a bloca fonduri considerabile într-o investiţie iniţială, ci plătind o redevenţă lunară în cuatum fix, deductibilă ca serviciu.

„Pe de altă parte, putem afirma că tendinţa anului 2016 este normarea cu precizie a muncii, pentru a stabili cu exactitate costul producţiei şi necesarul de resurse. Sunt informaţii necesare atât pentru o negociere de succes cât şi pentru a garanta obţinerea profitului planificat”, explică Adrian Bodomoiu.

Având în vedere că aproape 40% din producţia manufacturieră este de serie mică sau pe bază de unicat, normarea tuturor etapelor este critică în stabilirea costului de producţie pentru a intra în negocieri cu clientul cu un preţ de livrare profitabil, iar Wizrom are o experienţă îndelungată în astfel de implementări.

Wizrom Software implementează sisteme ERP (furnizorul cu cel mai mare număr de clienţi ERP), WMS, TMS, SFA, CRM, BI şi altele, având în total 4.100 clienţi activi şi peste 40.000 de licenţe instalate.

Wizrom Software, compania cu cel mai mare număr de clienți ERP din România, are peste 3.700 de clienţi şi 33.000 de licenţe instalate (iunie 2013). Wizrom Software oferă soluţii ERP, BI, WMS, CRM, SCM, SFA şi multe altele şi este în măsură să ofere cele mai bune soluţii pentru orice tip de companie: de la soluţii relativ simple pentru IMM-uri, până la soluţii specializate pentru organizaţii medii şi mari ce activează în diferite verticale de piaţă precum vânzări engros şi distribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări şi auto.

Wizrom este un integrator de produse internaţionale de renume, furnizând servicii profesionale complete, inclusiv consultanţă şi expertiză în toate categoriile de business.

Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Revoluționarea comunicării, relației cu clienții și eficienței operaționale

GoIT este o companie internațională de educație tech pentru începători, lider de piață pe acest segment în CEE. În prezent, organizația numără aproximativ 300 de angajați, activează în țări precum România,...

Citește articolul