Ai deja o certificare ISO? Iată de ce ai nevoie de o aplicație software dedicată gestiunii procedurilor

01 Nov 2021

Sistemele și mecanismele de certificare a managementului calității au rolul de a gestiona eficient procese și de a îmbunătăți performanțele în funcție de specificul fiecărei companii. Cel mai important punct al fluxurilor de standardizare în calitate este măsurarea, monitorizarea și îmbunătățirea proceselor și activităților, pentru a asigura eficiența maximă și profesionalismul în cadrul companiei.

Ai deja o certificare ISO? Iată de ce ai nevoie de o aplicație software dedicată gestiunii procedurilor

Cum se poate parcurge această etapă cu ajutorul unei aplicații software?

Aplicațiile software de tip BPM (Business Process Management) sunt instrumente ce ajută companiile să optimizeze, să gestioneze și să analizeze orice tip de activitate organizațională, precum și procesele ce stau la baza acesteia.

De asemenea, soluțiile software BPM reduc în mod semnificativ neînțelegerile de comunicare și erorile umane, atât de des întâlnite în rândul echipelor.

30% dintre încasările companiilor se risipesc din cauza proceselor organizaționale ineficiente. (sursa: ProcessMaker.com)

7 beneficii ale aplicațiilor software BPM

Aplicațiile software BPM au dublu rol în cadrul unei companii, atât în raport cu îndeplinirea obiectivelor angajaților, cât și în contextul dezvoltării și creșterii unui business. Iată cele mai importante avantaje ale achiziționării și implementării unei soluții BPM:

Care sunt principalele funcționalități tehnice ale unei aplicații de tip BPM?

O aplicație software de tip BPM le permite utilizatorilor să deseneze, să modeleze, să implementeze, să automatizeze și să analizeze procesele de business ale unei organizații. Un proces este un grup de activități care ajută la îndeplinirea eficientă și rapidă a unui flux de lucru.

Procesele care pot fi desenate și analizate cu ajutorul unei soluții software BPM sunt de tipul: managementul conformității, gestionarea cererilor clienților, integrarea angajaților în procesele de lucru (onboarding), raportarea cheltuielilor, gestionarea facturilor, managementul achizițiilor, managementul proiectelor, colaborarea între departamente/verticale, generarea formularelor sau acțiunile de analiză a metricilor și indicatorilor de performanță.

Care sunt industriile și domeniile de activitate în care este recomandată implementarea unei soluții software BPM?

Domenii precum medical (clinici, spitale, rețele medicale), producție (fabrici), IT&C, administrația publică sunt cele cu maximă aplicabilitate a soluțiilor software de tip BPM.

La nivelul departamentelor, aplicațiile software BPM pot fi folosite cu succes în departamentele de vânzări și de marketing (pot crește retenția clienților cu 36%), în cele financiar-contabile, în cele de HR (47% dintre propunerile de angajare sunt refuzate din cauza proceselor încetinite de recrutare).

Top 3 recomandări Softlead de aplicații software de tip BPM

Simple BPM - este o aplicate de business process management, ce permite modelarea organizatiei, executia fluxului si managementul documentelor. Aplicația beneficiează de prețuri accesibile - pentru o companie mică (sub 20 de procese modelate), având 15 angajați, costul utilizării pe lună per angajat este sub 5 Euro.

Webcon BPS - este o platformă de dezvoltare rapidă de aplicații software personalizate, care permite digitalizarea proceselor de business ale organizație, eliminând hârtia și facilitând coordonarea activităților între departamente.  Tehnologia revoluționară InstantChange™ livrată de WEBCON BPS oferă avantaje unice față de aplicațiile software clasice de gestionare a proceselor de afaceri, oferind capabilitatea de a modifica aplicațiile în timp real, printr-un motor grafic de management al aplicației care poate fi stăpânit ușor chiar de către propriul departament IT. 

JobRouter  - este platforma flexibilă și sigură de gestionare a proceselor, care rezolvă orice cerință a departamentelor din companie: IT, Financiar, Vânzări&Marketing, Producție, Relații Clienți, Management. JobRouter permite, pas cu pas, transformarea digitală completă a unei companii. Indiferent de industrie, se personalizează și integrează cu alte sisteme. Utilizatorii beneficiază de automatizarea proceselor, recunoașterea inteligentă a datelor și documentelor, gestionarea și arhivarea lor.

Citește și iBPM – următorul pas în evoluția aplicațiilor folosite în companii

Ai nevoie de o soluție software de tip BPM potrivită companiei pe care o administrezi? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum să extragi date din diverse tipuri de documente?

Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

Citește articolul
Softlead

Top 10 tipuri de aplicații software utile companiilor de producție de materiale de construcții din România

În România, conform platformei de date financiare Termene.ro, sunt peste 58.000 de companii de producție, cele mai multe dintre acestea fiind companii mici și medii.

Citește articolul