Juriul Future Makers, format din experți de la World Economic Forum, Oxford și antreprenori români au ales cele mai bune 50 de echipe care vor face parte din programul de incubare Future Makers. Ideile de business cu care tinerii au aplicat sunt din domenii foarte diverse, de la educație, la agricultură, la servicii și la tehnologii care ne ajută în viața de zi cu zi.
Pentru aceste echipe urmează o vară plină, în cadrul Programului de incubare.
În perioada iunie - septembrie dezvoltăm împreună ideile şi afacerile finaliste printr-o serie de ateliere, webinarii şi sesiuni menite să sprijine echipele în construirea unor afaceri ale viitorului. Fiecare echipă va avea alături, în cele 3 luni de incubare, un mentor, antreprenor cu experienţă. Echipele vor avea acces şi la un centru de resurse online, spaţiu de lucru şi un bootcamp de 3 zile alături de celelalte echipele finaliste.
Community voting
Pe durata perioadei de incubare lucrăm împreună pentru a dezvolta video-uri de promovare a fiecărei idei de business. Video-ul care va primi cele mai multe voturi pe site-ul Future Makers va câştiga premiul publicului de 2.500 euro.
Sesiunea de pitch-uri și anunțarea caștigătorilor
Faza finală a competiţiei o reprezintă pitch-urile în faţa juriului şi se va desfăşura în luna noiembrie. În cadrul finalei, juriul va acorda 5 premii de 2.500 de euro fiecare şi premiul cel mare de 5.000 de euro.
"Scopul programului de incubare este să sprijine echipele să treacă la pasul următor necesar dezvoltării lor și a business-ului pe care îl planifică. Fie că vorbim de consolidarea echipelor, fie că vorbim de un plan de business, despre alegerea unui model de business sau despre un produs în fază de prototip, rolul nostru este să îi sprijinim cu resurse în tot acest proces.” Loredana Urzică, Project Manager Future Makers.
Tinerii care au intrat în programul de incubare Future Makers vor fi sprijiniți să genereze valoare semnificativă ideii lor, având oportunitatea de a fi parte dintr-o rețea globală foarte activă.