Specialiști IT și pasionați de domeniu se vor reuni pe 21-22 noiembrie la Biblioteca Națională la unul dintre cele mai provocatoare hackathon-uri din țară. Timp de 24 de ore, 400 de profesioniști IT și dezvoltatori software vor lucra la realizarea unor aplicații într-unul dintre domeniile: Sănătate & Fitness, Educație, Smart City (oraș inteligent, tehnologizat), iar la final, un juriu format din mentori și reprezentanți ai companiilor vor alege echipa câștigătoare. Marele premiu este de 2500 de euro.
Cine poate participa la DevHacks? Competiția este dedicată atât celor care sunt interesați de o competiție interactivă, celor aflați în căutarea unui job în domeniul IT, cât și celor care vor să participe la un concurs care le va aduce un premiu consistent. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc o provocare și rezistă la presiunea timpului (24 de ore de programare continuă). La eveniment se pot înscrie profesioniști IT, studenți sau tineri care au cunoștințe de programare, într-unul din limbajele: HTML/CSS, JavaScript, Java, C/C++/C#, Phyton, Ruby, iOS, Android și altele. Cei care doresc să participe se pot înregistra, fie ca participant individual sau ca echipă, alături de alți colegi, pe www.hipo.ro, la secțiunea dedicată evenimentului sau pe www.devtalks.ro/devhacks/
Zone de relaxare și distracție pentru participanți. Pe lângă activitatea intensă de codare, cei 400 de participanți se vor bucura și de spații alocate relaxării (Chilling Area) și distracției (Fun Area). Deoarece competiția presupune programare timp de 24 de ore, pauzele și zonele de relaxare sunt esențiale pentru succesul echipelor implicate. Aceste zone vor oferi un plus de confort celor care codează și vor ajuta la diminuarea presiunii timpului. Partenerii Fun Area precum RoboFun sau Fungadgets vor pune la dispoziție gadget-uri distractive în zonele dedicate, pentru a menține participanții alerți și implicați. De asemenea, pentru un confort sporit, partenerul Chilling Area, Ceragem, va oferi suport în relaxarea și menținerea unei dispoziții ridicate din partea celor care vor participa la Hackathon.
Companiile, mentorii și specialiștii prezenți la eveniment. Companiile partenere ale evenimentului sunt Accenture, IBM, Teamnet și Brainspotting din cadrul cărora provin o parte dintre mentorii și evaluatorii Hackathon-ului. Acestea vor pune la dispoziție atât premii și provocări pentru participanți, cât și sfaturi și sesiuni de consiliere cu specialiști din cadrul companiei pentru a rezulta aplicații și metode inovatoare care să ducă la îmbunătățirea realității sociale.
În plus, Hackathon-ul DevHacks se bucură și de suportul următorilor mentori, profesioniști în domeniul dezvoltării software, care le vor oferi suport și sfaturi utile echipelor participante:
- Andrei Craciun – Senior Software Engineer at Intel Corporation;
- Paul Brie – Department Manager at Evozon;
- Daniel Ilinca – Managing Director at Cornerstone Technologies International;
- Ion Meitoiu – DevOps Engineer at Adobe;
- Mike Elsmore – Developer Advocate, IBM Cloudant at IBM;
- Radu Amarie – Head of Engineering at Findie.
Totodată, în calitate de mentori, din partea Mobile Academy vor fi prezenți: Carmen Ruse – User Experience Dsigner at Adobe, UX Trainer at Mobile Academy, Radu Dita – Team Lead Mobile at Iron Sheep, iOS Trainer at Mobile Academy, Cornel Balaban – Development Manager Mobile at Avira, Android Trainer at Mobile Academy, Bülent Duagi – Ex-Product Manager at Bitdefender, Product Trainer at Mobile Academy.
Printre specialiștii din domeniul IT care vor fi prezenți la eveniment se numără: Răzvan Rughinis, profesor la Universitatea Politehnică București și Tudor Cobalas – CoFounder at SafeDrive, precum și mentori din cadrul Let’s do it Romania.
Mai multe detalii despre agenda hackathon-ul DevHack, companiile participante și modalitatea de înscriere pot fi accesate pe http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/devhacks sau http://devtalks.ro/devhacks/