2015: Updating software

17 Aug 2015

Industria aplicațiilor software și nivelul tot mai ridicat de consum dictează trendurile. Cum răspund, însă, companiile producătoare de soluții inteligente de automatizare, monitorizare și raportare celor mai importante nevoi ale omului modern? 

2015: Updating software

Industria aplicațiilor software și nivelul tot mai ridicat de consum dictează trendurile. Cum răspund, însă, companiile producătoare de soluții inteligente de automatizare, monitorizare și raportare celor mai importante nevoi ale omului modern? 

Grupul City Football Group, ce cuprinde și cunoscuta echipă Manchester City FC a lansat un parteneriat cu gigantul SAP pentru a crește numărul rezultatelor (goals) din terenul de fotbal. Cu siguranță, vorbim despre un business, despre strategie, precum și despre multe alte aspecte.

City Football Group, deținut de Abu Dhabi United Group vizează proiecte de co-inovare alături de SAP, alăturând avantajele tehnologice competențelor sportive ale echipei.

Managementul talentelor, strategiile de perfecționare și de creștere a performanțelor la nivelul echipei precum și individual, toate acestea se află sub umbrela versiunii viitoare a aplicației dedicate lansate de SAP Sports One Solution. Cu un an în urmă, compania SAP și echipa națională de origine germane au dezvoltat SAP Match Insights, un sistem automatizat prin care pot fi colectate date despre jucători în timpul orelor de antrenament, folosite ulterior pentru o mai bună pregătire și stabilire a strategiei de joc.

Aplicații de Business Intelligence în industria turismului

Sunt aplicații software care nu își rezervă niciodată concediu. Un exemplu în acest este dat de suita de aplicații de tip Business Intelligence, ce are rol în conectarea agenților de turism cu fluxul de date dedicate. Un beneficiu evident în implementarea acestor sisteme în cadrul tur operatorilor de turism este posibilitatea analizării datelor referitoare la obiceiurile de consum ale acestui serviciu, precum și de anticiparea nevoilor ulterioare. Sistemele de BI pot oferi date despre destinațiile cele mai apreciate, durata vacanțelor sau perioadele cu un grad mare de ocupare, în vederea automatizării sugestiilor viitoare trimise direct către beneficiari. Anumite sisteme de acest fel integrează și modulele de analiză a rezervărilor, oferindu-le agențiilor de turism posibilitatea poziționării pe piață și a evaluării competiției.

Home Automation. Sisteme pentru casele inteligete

Casele inteligente par a fi o atracție tot mai mare nu doar pentru iubitorii de tehnologie, cât și pentru aceia care vor să transforme o locuință într-un spațiu facil controlabil de la distanță. 

Prin sisteme automatizate, monitorizare, trimitere de alerte, rapoarte de consum, utilizatorii sunt mai aproape de posibilitatea de a controla fiecare dintre cele mai importante acțiuni periodice pe care le întreprind în propria locuință. Cu ajutorul device-urilor inteligente și extrem de folosite, notorietatea acestor sisteme de automatizare și promovarea avantajelor oferite susțin creșterea considerabilă a adoptării de un număr tot mai mare de locatari.

Conform unui raport recent publicat de Business Insider Intelligence, această creștere va fi vizibilă în decursul următorilor 5 ani, un reper important fiind tot ceea ce înseamnă industria consolidată prin tehnologiile și device-urile Internet of Things (IoT). Așadar, se anticipează o creștere cu aproximativ 67% pe an a comenzilor de sisteme dedicate caselor inteligente în următorii 5 ani.

Cu siguranță, pentru că vorbim deja despre dezvoltarea pe o piață pe care există infrastructura necesară utilizării acestora (prin tablete sau smartphone-uri), creșterea adopției de sisteme de tip home automation va fi clar mai rapidă decât cea a device-urilor care fac posibilă folosirea lor efectivă.

În 2019, se așteaptă comenzi de 1.8 miliarde de unități, așa cum estimează Business Insider Intelligence. Device-urile de conectare de acasă includ cele mai folosite aparaturi de uz casnic și nu numai, sisteme de securitate și de siguranță (senzori conectați la internet, camere video, monitoare, sisteme de alarmă), precum și echipament cu uz energetic cum ar fi termostate și sisteme de iluminare inteligente.

În viitorul apropiat, automatizarea inteligentă a caselor va însemna aproximativ 25% din totalul achizițiilor, iar aceste cifre sunt puternic susținute de Internet of Things.

În ceea ce privește preferința utilizatorilor, se pare că echipamentele care asigură siguranța, cum ar fi termostatele avansate sau sistemele cu rol în detectarea fumului, vor fi primele care vor acapara atenția consumatorilor.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul