Potrivit unui sondaj realizat de SAP AG (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business, 20% dintre companiile private de la nivel global intentioneaza sa implementeze tehnologii in-memory in urmatorul an, pentru accesul in timp real la date si informatii, in vreme ce peste 10% dintre acestea sunt in plin proces de implementare a noilor tehnologii de baze de date. in plus, aproximativ o treime dintre companiile respondente intentioneaza sa implementeze astfel de tehnologii in urmatorii doi sau trei ani.
„Adoptia tehnologiei in-memory este o tendinta tot mai vizibila pe pietele occidentale, deoarece tot mai multi manageri s-au convins de beneficiile acestor tehnologii, care asigura procesarea unor cantitati masive de date intr-un timp foarte scurt comparativ cu bazele de date traditionale. Astfel, organizatiile din orice industrie pot gestiona toate procesele operationale critice in timp real, ceea ce inseamna ca aceste companii devin un reper si pentru alte firme din alte piete, precum si cea locala”, a apreciat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.
Peste 50% dintre companiile respondente considera accesul rapid la informatii ca fiind critic sau foarte important pentru bunastarea organizatiei, si doar sub 5% dintre acestea nu acorda importanta accesarii rapide de date.
Referitor la avantajele tehnologiilor in-memory, mai mult de jumatate dintre companii au apreciat capacitatea de raportare in timp real a informatiilor operationale ca fiind cel mai mare beneficiu, urmatoarele avantaje identificate fiind accelerarea vitezei stocarii si prelucrarii datelor si imbunatatirea capacitatii de planificare si previzionare. De asemenea, posibilitatea realizarii de analize predictive si intocmirea rapoartelor intr-un timp extrem de scurt au fost apreciate de circa 20% dintre companiile respondente.
Platforma de in-memory computing a SAP, cel mai dinamic produs din portofoliul companiei
Platforma in-memory SAP HANA are cea mai rapida crestere din portofoliul SAP si numara mai mult de 1.500 de clienti in prezent, solutia fiind implementata in toate cele 25 de verticale de business ale SAP, inclusiv in sport, retail si sanatate, acolo unde noile oportunitati si modele de business sunt inca in curs de dezvoltare. Adoptarea intr-o gama larga de domenii este un semn clar al maturitatii si nivelului crescut de aplicabilitate al platformei SAP HANA.
In plus, prin intermediul pachetului de solutii SAP Business Suite, lansat de curand pe HANA, organizatiile pot gestiona toate procesele critice de business in timp real, cum ar fi planificarea si executia bugetara, raportarea sau analiza datelor financiare, pentru a utiliza informatiile cele mai relevante in strategia de dezvoltare a companiei. Companiile isi pot accelera semnificativ activitatea si se pot dezvolta urmand scenarii de business generate in timp real.
De asemenea, SAP a dezvoltat un pachet de servicii suport, precum si o solutie pentru implementare rapida, care permite tuturor clientilor existenti sa migreze cu propria baza de date pe platforma SAP HANA, fara intrerupere si intr-un timp foarte scurt.
Despre SAP
Ca lider de piata pe segmentul solutiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajuta companiile de orice dimensiune si din orice tip de industrie sa-si gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite pana la punctele de desfacere, din computer pana la instrumentele mobile de comunicare – SAP transfera oamenilor si organizatiilor increderea si puterea necesare pentru a lucra impreuna eficient si pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel incat sa fie cu un pas inaintea competitorilor. Aplicatiile si serviciile SAP ajuta peste 238.000 de clienti sa gestioneze profitabil operatiunile si resursele, sa se adapteze continuu si sa creasca sustenabil. Pentru mai multe informatii vizitati www.sap.com