10 motive pentru care ai nevoie de un CRM

30 septembrie 2014

Customer Relationship Management (CRM) este o soluție software ce permite stocarea informațiilor și activităților din cadrul unei firme, inclusiv clienții și contractele, precum și interacțiunile dintre aceștia, totul fiind ușor accesibil dintr-un singur loc.

Customer Relationship Management (CRM) este o soluție software ce permite stocarea informațiilor și activităților din cadrul unei firme, inclusiv clienții și contractele, precum și interacțiunile dintre aceștia, totul fiind ușor accesibil dintr-un singur loc.

O soluție informatică de tip CRM include activitățile aferente  departamentelor  de marketing, vânzări, financiar și suport tehnic oferit potențialilor clienți, furnizori și parteneri. Un CRM permite diseminarea informației între membrii unei echipe, oferind siguranța faptului că sursa nu se poate multiplica sau pierde.

Un sistem CRM te ajută să stochezi informații despre clienți precum :

  • Nume și adresă
  • Informații de contact
  • Istoricul achizițiilor
  • Istoricul plăților
  • Conversațiile prin telefon sau email
  • Task-urile fiecărui client

Indiferent de locul în care se află utilizatorul, o aplicație informatică de tip CRM permite accesul la date și oferă posibilitatea actualizării informațiilor necesare fiecărui client.

Care sunt beneficiile utilizării unui astfel de sistem?

  1. Organizare

Pe măsură ce o companie se extinde, iar numărul contactelor se dublează, volumul de informație ce urmează a fi gestionat este tot mai mare. Informațiile cu privire la fiecare client în parte sunt foarte importante, iar pierderea lor poate pune beneficiarul într-o lumină proastă în fața clientului.

Păstrarea informației  într-un singur loc este cea mai eficientă metodă de lucru. Soluțiile de tip CRM reușesc să înlocuiască cu succes multitudinea de foldere și de documente arhivate în computerele de la birou.

2.Gestionare de infromații

Este imposibilă memorarea unui set complet de informații cu privire la fiecare dintre clienții pe care îi are o companie. Scopul aplicației CRM este de a gestiona în mod eficient și optim informații cu privire la clienți în scopul valorificării lor.  

3.E-mail

Inbox-ul reprezintă o soluție pentru gestionarea tututor mailuri-lor. Dar acesta necesită sincronizare cu toate device-urile care apar pe piață pentru a putea fi stocate și cele mai vechi mail-uri. Cu toate acestea, apar diferite dezavantaje precum creșterea numărului de mesaje din căsuța de e-mail și gestionarea dificilă a informației. În condițiile în care o echipă nu poate susține această gestionare, clienții vor avea de suferit.

O aplicație CRM va stoca într-un singur loc toată informația necesară, unde va putea fi actualizată și validată oricând.

4. Conexiuni valide

Construirea de relații puternice cu clienții este fundamentală pentru succesul unei afaceri. Un sistem CRM sprijină acest lucru, în cel mai eficient mod posibil, astfel încât grija și respectul pentru clienți pot deveni, la un moment dat, acțiuni automatizate și controlate permanent.

5. Apropierea de un obiectiv

Un sistem CRM este un instrument extrem de util în procesul de vânzări. Cunoscând poziționarea cât mai reală a portofoliului de clienți, fiecare companie poate să gestioneze cu o mai mare ușurință resursele.

6. Competiția accelerează o afacere

7. Cifre în continuă creștere

În activitățile sale, orice companie are nevoie de un sistem de generare a datelor, de monitorizare a acestora și de creare a notificărilor automate, în raport cu activitățile generate. Un sistem de tip CRM răspunde tuturor acestor cerințe, prin modulele pe care le înglobează, reușind să creioneze planificări și anticipări în funcție de datele pe care le primește.

8.Memorează task-urile și evenimentele

Calendarul este considerat un instrument foarte important, întrucât are menirea de a organiza și de a eficientiza resursele temporale de care dispune o echipă de lucru. Un sistem CRM poate să preia, să ordoneze și să echilibreze listele de activități care îngreunează sarcinile și care pun presiune asupra celor implicați.

9. Păstrarea  în siguranță a informației

Informațiile pe care le înregistrează o soluție software de tip CRM sunt păstrate în cloud, astfel încât un utilizator poate avea acces oricând la acestea, fără ca accesarea lor să depindă de utilizarea unui anumit device (smartphone, laptop, tabletă).

10. Back-up

Monitorizarea interacțiunilor și păstrarea email-urilor, documentelor și apelurilor de înregistrare  într-un singur loc ar putea fi de folos în cazul confruntării cu un client mai dificil. Vizualizând toate acțiunile și afirmațiile acestuia ați putea rezolva problema mult mai rapid și cu mai puțină durere de cap. Conform celor de la Latern CRM, motivul principal pentru care o afacere are nevoie de un CRM este  că nimeni nu e capabil sa-și amintească fiecare persoană și fiecare afacere în parte. Furnizarea de servicii, presupune un loc organizat și foarte bine gestionat.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward