Această criză a arătat mai clar ca niciodată şi cât de importante sunt IT-ul, tehnologia, conexiunile rapide la internet, aplicaţiile software şi echipamentele de încredere precum şi oamenii care au cunoştinţele necesare să facă sau să-i înveţe pe ceilalţi că toate aceste lucruri să funcţioneze. Astfel, IT-ul şi tehnologia, comunicaţiile, au devenit pentru multe companii diferenţa între a rezista şi a-şi închide porţile, între a fructifica oportunităţile sau doar de a privi cum o fac alţii.
Teme de discuție:
- Care au fost lucrurile pozitive care s-au întâmplat pe durata pandemiei din punct de vedere al digitalizării, a implementării tehnologiei în România, în mediul de business, în sistemul educaţional şi în administraţie?
- Care sunt cele mai mari greşeli făcute în această perioadă din punct de vedere al digitalizării?
- De ce am fost în stare să facem în câteva luni ce nu a fost realizat în ani sau decenii, în special în administraţia publică? Cum facem să păstrăm această atitudine?
- Care sunt zonele în care există cele mai slabe conexiuni la internet din România?
- Cum se poate extinde rapid infrastructura de comunicaţie fixă şi mobilă din România şi cât ar trebui investit pentru a creşte capacitatea reţelelor de a face faţă noului model de consum?
- Ce impact are faptul că România este în urmă în ceea ce priveşte adoptarea tehnologiei 5G? Ce impact ar avea o deblocare rapidă a licitaţiei prin care operatorii de telefonie mobilă ar câştiga acces la spectru radio suplimentar?