Cum a dezvoltat OPTI Software o platformă educațională online pentru orele de fotografie

1 iul. 2024 1 iul. 2024

În 2023, OPTI Software a fost însărcinata cu dezvoltarea unei platforme online de cursuri de fotografie.  Ceea ce a fost nou și provocator la această platformă de eLearning a fost implementarea înregistrării video inteligente pentru temele elevilor și integrarea lecțiilor video în platforma educațională.

Cum a dezvoltat OPTI Software o platformă educațională online pentru orele de fotografie

Probleme întâmpinate:

  • Nevoia unei soluții de gestionare inteligentă a datelor: construirea unui sistem pentru gestionarea eficientă a fișierelor de lectură ale elevilor. 
  • Integrarea lecțiilor video: încorporarea cursurilor video cu funcții speciale, cum ar fi funcția ”înregistrările utilizatorilor”, ce permitea înregistrarea video pentru a asigura autenticitatea participării la curs sau la examen.
  • Integrare în cloud: integrarea cu servicii populare de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive.

Soluția tehnică în doi pași:

1. Stocarea fișierelor:

  • Am implementat un flux automat de date pentru stocarea fișierelor și a imaginilor trimise de utilizator: 
    Client -> Server -> Google Drive.
  • Am permis utilizatorilor să-și acceseze fișierele încărcate oricând folosind Google Drive, urmând schema denumirii acestora setată de client.

2. Lecții video interactive:

  • Am oferit o experiență sigură de vizionare video, blocând orice descărcare sau acces neautorizat. 
  • Am adăugat aplicarea unui watermark opțional per utilizator pentru securitate suplimentară.
  • Am solicitat accesul la camera la începutul lecției, astfel încât lecția video să înceapă numai cu permisiune.

Caracteristici cheie ale soluției:

Sistemul a intrat în funcțiune în iunie 2023 și continuă să fie susțină și să menținut de OPTI până în ziua de azi.

Lecții video interactive:

  • Elevii devin participanți activi prin funcția de ”înregistrări ale utilizatorilor”, înregistrări ce sunt utilizate pentru îmbunătățirea procesului de învățare făcându-l mai eficient și mai captivant.

Integrare Google Drive:

  • Impactează atât experiența utilizatorului, cât și aspectele legate de stocare a datelor prin fluxul de date automat integrat cu Google Drive ce asigură accesul rapid la fișierele stocate și gestionarea eficientă a acestora.

Modul de evaluare:

  • Îmbunătățește experiența de învățare prin încorporarea chestionarelor sau a sarcinilor interactive, lucru ce ajută la optimizarea materialelor de lectura prin faptul că măsoară nivelul de întelegere și progres al elevului.

Modul de examen final:

  • Integrează examenele finale în platformă, utilizând Zoom pentru a oferi o experiență de examinare robustă și ușor de utilizat, fapt ce permite interacțiunea și evaluarea în timp real.

Secțiune întrebări și răspunsuri:

  • Motivează cursanții să interacționeze, formând o comunitate bazată pe învățare colaborativă. Această secțiune are rolul de a clarifica neclaritățile, minimiza îndoielile studenților și de a facilita discuțiile între studenți și instructori.

Tablou de bord:

  • Oferă un tablou de bord ușor de utilizat, cu un meniu intuitiv în partea stângă a paginii care listează toate capitolele. Capitolele și lecțiile sunt codificate în culori pentru o monitorizare mai ușoară a progresului.

Cursuri online:

  • Pagina principală a platformei afișează progresul cursurilor începute pentru utilizatorul conectat, cu cel mai recent curs început afișat în antet și clasifică, deasemenea, cursurile pentru a distinge între diferite tipuri de oferte.

Contactați-ne:

✉️[email protected]

📞+40 774 453 302

🌐https://www.opti.ro/contact

Dezvoltăm produse software și reducem costurile clienților noștri prin automatizări și migrări de date. Credem în transparență și simplitate, astfel că veți putea vedea și înțelege progresul fiecărei etape a proiectului și veți putea colabora la crearea soluției optime.

Echipa OPTI include analisti si programatori cu peste 15 ani de...

Citește mai mult

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!