Platforma imersivă destinată invățării la distanță are integrate o serie de instrumente utile activităților de predare, invățare și evaluare cum ar fi: browsing web, screen sharing, playere video, ecrane pentru prezentări grafice, bibliotecă virtuală, live streaming, webcam, videoconferință, VoIP, chat, whiteboard, sisteme de pontaj automate, sisteme de testare interactive (quizz chair, 3d quizz).
Pentru o cât mai facilă administrare a conținutului și pentru monitorizarea progresului utilizatorilor, platforma poate opera ca integrare în sisteme LMS existente cum ar fi Moodle sau eFront. Platforma permite importul de obiecte 3D în format collada (.dae) realizate în orice pachet software 3D sau importul acestora de pe Google Warehouse, astfel încât dezvoltarea ulterioară a conținutului 3D al platformei este la îndemâna oricărui utilizator.
Platforma este concepută într-o arhitectură server-client, orice modificare a conținutului realizată de utilizatori este salvată pe server și vizualizată în timp real de către ceilalți utilizatori.
Modalitate de accesare
Modalitate de licențiere
Sistem de operare
Accesare de pe dispozitive mobile
Integrare cu alte sisteme
Instruire
Suport tehnic
Pentru ca platforma să devină un instrument cu adevărat util în procesul educativ am dezvoltat o serie de aplicații ce sunt disponibile direct în lumea virtuală. Printre acestea se numără: Whiteboard-ul ce este disponibil în sălile de curs sub forma unor table de prezentare; ecranele de prezentare, ce permit accesarea oricărei pagini web sau a unor aplicații internet (wiki spaces, google docs, wallwisher, google forms etc.); Ecrane de studiu (tutoriale), Ecrane webcam, prin care profesorul, un invitat sau studenții pot fi afișați în timp real prin livestreaming; sistem de videoconferință, disponibil prin click pe videointerfonul de pe catedra sălii de curs, Aplicația de Screen Sharing, disponibilă prin click pe laptopul de pe catedră, ce permite partajarea în lumea virtuală a ecranului unui calculator, prin aceasta putându-se integra prezentări Powerpoint, Prezi, sau orice materiale grafice utile ca suport de curs.
Comunicarea în cadrul platformei poate fi realizată asincron prin mesagerie sau sincron prin text chat, audiochat sau videoconferință. Prin aplicația Webintercom poate fi realizată o conexiune între sistemul de text chat de pe platforma 3D cu cel existent în platforma Moodle, astfel utilizatorii celor două platforme putând interacționa. Pentru o cât mai bună comunicare, au fost prevăzute pe platformă seturi de gesturi ce pot ilustra latura nonverbală. Acestea pot fi configurate în panoul Gestures accesibil prin click dreapta pe avatar. Aplicația client a platformei poate fi integrată și cu Microsoft Kinect, astfel încăt gesturile utilizatorului din lumea reală să fie transpuse în timp real în gesturi ale avatarului său.
Ne dorim să creștem industria IT&C din România, iar acest lucru nu poate fi posibil decât printr-un sistem transparent de evaluare.
Vă rugăm să adăugați un review pentru aplicația Platformă de învățare și training online imersivă completând câmpurile de mai jos. Toate informațiile de contact sunt utilizate doar pentru validarea feedback-ului și nu vor fi publicate!