[INFOGRAFIC] Unde sunt și ce așteptări au freelancerii din România?

13 aprilie 2016

www.freelancerit.ro este platforma specializată în conectarea freelancer-ilor (profesioniști, angajați, studenți) cu deținători de proiecte specializate în industria IT&C, oferind acces la o bază relevantă de freelanceri, companii și proiecte dedicate. 

[INFOGRAFIC] Unde sunt și ce așteptări au freelancerii din România?

Generator de oportunități de freelancing

www.freelancerit.ro este platforma specializată în conectarea freelancer-ilor (profesioniști, angajați, studenți) cu deținători de proiecte specializate în industria IT&C, oferind acces la o bază relevantă de freelanceri, companii și proiecte dedicate. 

Din momentul lansării și până în prezent, platforma a adunat peste 500 de conturi create de freelanceri, dintre care peste 250 sunt completate și vizibile pe www.freelancerit.ro.

Cât câștigă, ce și cât lucrează freelancerii români?

Conform publicației Business Review, România deține una dintre pozițiile de top în context European în ceea ce privește încasările din activități de freelancing.

“Freelancerii care au conturi active în cadrul platformei aleg ca metodă de plată costul pe oră sau plata per proiect. Pentru prima variantă, costurile sunt variate, începând de la 5 Euro pe oră până la un maxim de 50 de Euro pe oră în funcție de nivelul cunoștințelor și al experienței dobândite. Din punctul de vedere al timpului alocat proiectelor, companiile interesate de externalizarea activităților de programare pot identifica disponibilitate de la 10 la 40 de ore pe săptămână pentru freelancerii listați pe FreelancerIT.ro”, Elena Baron, Founder FreelancerIT.

Se folosesc preponderant limbaje de programare și baze de date precum: HTML5, JAVA, CSS3, PHP, MySQL.

În 2012, numărul joburilor câştigate de freelancerii români s-a ridicat la 9.361, în creştere cu 40% faţă de 2011. Cele mai multe joburi sunt în domeniul design & multimedia (41%), IT & programare (40%), urmate de conţinut şi traduceri (9%), suport administrativ (5%), vânzări şi marketing (4%), inginerie şi fabricare (1%).

Pentru a avea acces la proiectele freelancer, profesioniștii din domeniu pot crea un cont în cadrul platformei și, de asemenea, pot identifica potențiali colaboratori în conturile active deja existente, pe pagina dedicată freelancer-ilor.

În ceea ce privește companiile care doresc externalizarea proiectelor sau simplul acces la o bază de date actualizată a pasionaților de programare, pot crea un cont în cadrul platformei, urmărind fluxul de acțiuni specific. Mai multe detalii aici.

Local vs. Global

Previziunile Forbes pentru economia de freelance în 2016 indică o creștere a numărului companiilor care integrează în regim part-time și full-time freelanceri. De asemenea, într-un studiu realizat de Upwork și Uniunea Freelancerilor, realizat în 2015 arată că:

  • 73% din freelanceri consideră că tehnologia este o cale mai ușoară prin care îți poți găsi de lucru.
  • 51% din freelanceri și-au găsit de lucru online.
  • 23% din freelanceri au spus că au renunțat la jobul anterior pentru a deveni freelanceri.

Mai multe detalii despre generația-freelancer pot fi găsite aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward