Aflată în stadiul patentării, ideea are în vedere crearea unui sistem inteligent și facil de utilizat pentru a monitoriza valorile nutriționale ale alimentației de zi cu zi. Microsoft nu este, însă, prima companie care explorează subiectul și validează ideea, aceasta fiind de un real interes pentru alți giganți care au identificat oportunitățile realității augmentate.
Cum funcționează, mai exact, sistemul?
Pornind de la informațiile nutriționale, Microsoft are în vedere un sistem care să le trimită utilizatorilor săi informații nutriționale pe baza nevoilor personale. Tehnologia include alerte, sfaturi (de exemplu: excluderea alimentelor bogate în calorii și ingerate la ore târzii), precum și includerea bazelor de date de informații de la restaurante, prin meniuri care dețin aceste informații nutriționale.
Sistemul poate fi un instrument extrem de util în crearea listelor de cumpărături sau a deciderii meniurilor zilnice personalizate.
Tehnologia întrunește un cumul de trenduri care vizează orientarea către sănătate, modernizarea proceselor de monitorizare a nutriției, acces constant la date despre utilizatori și despre obiceiurile de consum, fie că este vorba despre un consum casnic sau unul public. De asemenea, domeniul este unul de maxim interes și pentru start-up-uri, cum ar fi exemplul aplicației Lark, ce oferă recomandări personalizate prin intermediul Apple Watch.