S-a lansat cel mai recent studiu dedicat aplicațiilor software de tip SaaS

17 februarie 2019

Blisfully a publicat cel mai recent studiu dedicat implementărilor aplicațiilor software de tip Software as a Service (SaaS), cea mai importantă concluzie a anului 2018, din perspectivă globală, fiind dată de apetitul crescut pentru achiziții. Astfel, bugetele alocate achizițiilor software au crescut cu 78% față de anul anterior. 

S-a lansat cel mai recent studiu dedicat aplicațiilor software de tip SaaS

Pentru un angajat, companiile alocă bugete mai mari pentru SaaS-uri decât pentru hardware

Suitele de soluții software sunt mai costisitoare decât investițiile în componentele hardware, pentru fiecare angajat în parte. Astfel, în anul 2018, la nivel global, în medie o companie a investit 2.884 $/ an pentru un angajat, pentru licențele software, în timp ce pentru laptop-uri sau pentru alte categorii hardware, companiile au alocat 1299 $. 

În medie, un angajat folosește 8 aplicații software, studiul incluzând companii din toate domeniile și industriile, pentru o concluzionare mai clară a rezultatelor. De asemenea, companiile mari, cu peste 1000 de angajați, folosesc în medie 9.5 aplicații software/angajat. Ceea ce este extrem de interesant este numărul total de aplicații software per companie. Astfel, o companie mică (0-40 de angajați) folosește maxim 40 de soluții software și tool-uri, în funcție de nevoile curente ale departamentelor și de tipul activității, în timp ce o companie cu peste 1000 de angajați poate ajunge în medie la puțin peste 200.

Soluțiile SaaS și descentralizarea la nivelul organizațiilor

Tehnologizarea companiilor a presupus, în timp, ca managementul infrastructurii IT, a suitelor de aplicații software folosite și a deciziilor de achiziții să nu mai aparțină doar departamentului IT dedicat, așa cum era acum câțiva ani. În prezent, departamentele au propriile bugete de tehnologie și capacitatea de a alege soluțiile și tool-urile necesare activității lor, în raport cu obiectivele și cu cerințele organizaționale. De asemenea, răspândirea SaaS-urilor ca formă de tehnologizare nu mai implică nevoia unui specialist IT intern pentru implementare sau pentru mentenanță.

Fiecare departament folosește cel puțin câte o aplicație de tip SaaS

În organizațiile moderne, fiecare departament este tehnologizat și folosește cel puțin o soluție de tip SaaS. În ultimii 4 ani, odată cu creșterea achizițiilor și a implementărilor aplicațiilor software, productivitatea și eficientizarea sunt prioritare, așadar dacă ele pot fi făcute cu ajutorul aplicațiilor software de tip SaaS, atunci companiile alocă bugete și își arată disponibilitatea pentru astfel de investiții.

Cele mai importante sfaturi și idei pentru anul 2019

Blisfully a inclus în raportul dedicat aplicațiilor SaaS pentru anul 2018 un grafic ce indică nivelul complexității dintre utilizator și aplicațiile folosite. Astfel, pot si concluzionate câteva aspecte esențiale: este foarte dificilă monitorizarea individuală a fiecărei relații rezultate, dar este extrem de importantă asigurarea securității datelor, a mecanismelor de automatizare și a conexiunilor cu obiectivele organizației.

  • Colaborarea este esențială – nu mai vorbim doar de departamentul de IT, ci și de resurse umane (HR), legal, financiar, marketing. Toate acestea trebuie să lucreze împreună și să se asigure că rezultatele utilizării suitelor SaaS sunt cele conforme cu nevoile deja stabilite ale companiei.
  • Capacitatea de a testa diverse versiuni ale tool-urilor sau aplicațiilor disponibile pe piață poate avea și efecte negative asupra fluxurilor de funcționare și a mecanismelor interne dintr-o companie. Astfel, este important ca decizia de folosire a unei soluții pe o perioadă mai întinsă de timp să fie în raport cu interacțiunile cu membrii echipei de lucru și cu activitățile recurente pe care fiecare job le presupune.
  • Profilul SaaS al fiecărei companii, în funcție de numărul de angajați

Exemplu:

Pentru mai multe detalii și cifre, studiul complet poate fi accesat de aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward