SonicWall securizează sistemele cloud-hibrid prin simplificarea și îmbunătățirea implementării la nivel de corporații și IMM-uri

27 nov. 2018 27 nov. 2018

Compania extinde platforma Capture Cloud introducând funcționalitățile Implementare Zero-Touch, Secure SD-WAN, Personalized Threat Intelligence, Next-Gen Virtual Firewall pentru cloud public

 SonicWall securizează sistemele cloud-hibrid prin simplificarea și îmbunătățirea implementării la nivel de corporații și IMM-uri

SonicWall a anunțat recent lansarea unor noi funcționalități în cadrul platformei sale Capture Cloud printre acestea numărându-se Implementare Zero-Touch și Secure SD-WAN (software-defined WAN) concepute pentru companii cu rețele distribuite și pentru organizații ce folosesc mediile cloud-hibrid. Compania a anunțat totodată anumite îmbunătățiri aduse centrului său de securitate (Capture Security Center) prin introducerea indicilor personalizați de risc (Risk Meters) ce vor furniza companiilor informații specifice, în timp real, despre amenințările informatice existente în întreaga lume și scorul de risc aferent rețelei companiei, dar și suport tehnic pentru seriile sale de firewall-uri virtuale pentru rețele construite în mediile cloud Hyper-V, Azure și AWS.

“Companiile investesc în strategii hybrid-cloud pentru a beneficia la maximum de puterea cloud-urilor publice și private, dar au nevoie de soluții care să le simplifice și să le securizeze la maximum inițiativele lor”, spune Bill Conner, președinte și CEO la SonicWall. “Fie că urmăresc obținerea unor beneficii optime din partea unui furnizor terț cu scopul de a reduce la maximum costurile cu angajarea de personal specializat, fie că urmăresc să atingă anumite standarde de conformitate, SonicWall le ajută să securizeze întregului proces de migrare la cloud, oferind în același timp o vizibilitate mai mare și un control mai bun asupra mediilor de lucru”.


Reducerea costurilor cu Implementarea Zero-Touch

Funcția Implementare Zero-Touch concepută de SonicWall permite companiilor să configureze rapid și cu maximum de securitate echipamentele firewall în noi puncte de lucru, fără a fi necesară implicarea la fața locului a unui personal numeros și costisitor.

Când noi echipamente sunt conectate online în diferite birouri ale companiei, răspândite în întreaga lume, administratorii pot gestiona rețelele locale, dar și întreaga rețea distribuită de pe singur ecran utilizând Capture Security Center, platforma cloud SaaS creată de SonicWall pentru managementul datelor și analiza securității.

 “Suntem încântați de noile funcționalități Zero-Touch și SD-WAN create de SonicWall. Cerdant a instalat echipamentele inovatoare de tip firewall ale SonicWall de peste 15 ani și aceste noi funcționalități ne vor permite să finalizăm și mai repede proiectele clienților noștri”, spune Joshua Skeens, vice-președinte pentru tehnologie și operațiuni la Cerdant. “Capabilitățile simplificate și mult mai rapide vor ajuta la reducerea costurilor cu resursa umană implicată în gestionarea cloud centralizată”.

Pentru a reduce aglomerările de fire și complexitatea asociată cu injectoarele și switch-urile de tip PoE (Power over Ethernet), compania lansează echipamentele firewall UTM SonicWall TZ300P și TZ600P care furnizează energie direct dispozitivelor PoE / PoE + conectate, cum ar fi puncte de acces wireless (POS), imprimante, camere foto și alte dispozitive IP.

Maximizarea beneficiilor rețelelor publice, în mod securizat
Cu un nivel ridicat de securitate, tehnologia SD-WAN de la SonicWall poate fi utilizată pentru a maximiza beneficiile serviciile publice de acces la Internet și de a reduce costurile și complexitatea asociate frecvent cu crearea rețelelor private distribuite bazate pe tehnologia MPLS.


“SD-WAN este o tehnologie foarte eficientă pentru organizațiile cu rețele distribuite precum cele din retail, sistemul bancar, din producție și din campusuri, care permite îmbunătățirea performanțelor dar și a fiabilității rețelei, fără creșterea costurilor operaționale”, spune Mike Fratto, analist la 451 Research. “Cu toate acestea, utilizarea seviciilor publice de Internet în business generează provocări de securitate pentru toate organizațiile care aleg acest model. Pentru ca SD-WAN să fie o alternativă viabilă pentru rețelele private, companiile trebuie să se asigure că au același nivel de control și executare a politicilor de securitate la sediu, cât și în sucursale sau în alte puncte de lucru de la distanță, așa cum au la centrul de date. Funcțiile integrate de securitate prin intermediul SD-WAN sunt miza pentru majoritatea companiilor care adoptă această tehnologie".

Noul SonicOS 6.5.3, sistemul de operare pentru echipamente SonicWall pentru next-generation firewall, include funcționalitatea SecureSD-WAN ce permite companiilor cu rețele distribuite să conecteze între ele diferite filiale și puncte de lucru, într-un mediu sigur, care să permită transmiterea de date în siguranță, dar și îmbunătățirea performanțelor și fiabilității aplicațiilor și serviciilor la care au acces angajații în rețea.

SonicWall Secure SD-WAN asigură performanța și disponibilitatea consecventă a aplicațiilor critice de business și a serviciilor SaaS cu capabilități inteligente de protecție împotriva întreruperii activității computerelor (failover), de echilibrare a încărcării sistemelor și de menținere a calității serviciilor (QoS).

Informații personalizate despre amenințări, evaluarea riscului

Numărul tot mai mare al aplicațiilor utilizate într-o companie, a punctelor de lucru incluse în rețea, a dispozitivelor mobile și a bazelor de date se traduc, de asemenea, într-o expunere mai mare la atacurile infractorilor cibernetici. Pentru a micșora această expunere, serviciul SonicWall Capture Security Center Risk Meters furnizează companiilor mari și IMM-urilor o analiză bazată pe date despre vectorii de amenințare aflați în evoluție care includ rețele, site-uri web, diferite structuri cloud, aplicații, puncte de acces, dispozitive mobile și baze de date.

Deoarece niciodată două organizații nu sunt identice, SonicWall Risk Meters furnizează date personalizate despre amenințărie informatice și scoruri de risc adaptate situațiilor și mediilor specifice fiecărei companii, sugerând acțiuni defensive imediate și precise.

Pentru a coordona mai bine obiectivele de afaceri și de securitate pe termen lung, scorurile de risc calculate și nivelurile de amenințare sunt actualizate în mod continuu pe baza datelor privind amenințările în evoluție, în raport cu capacitățile de apărare existente ale companiei. Organizațiile pot valorifica aceste scoruri atunci când construiesc planurile de securitate și când iau decizii privind policile de securitate și bugetarea acestora.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!