Senior Software anunță lansarea unei soluții de tip TMS (Transport Management System) ce permite reducerea costurilor de transport cu până la 15%, precum și reducerea timpului de livrare a comenzilor clienților, datorita instrumentelor de alocare și planificare automată a resurselor implicate în transportul de mărfuri.
Soluția TMS de la Senior Software este dezvoltată pe o platformă utilizată de peste 800 companii din întreaga lume, cum ar fi distribuitori en-gross, transportatori de mărfuri perisabile, furnizori de servicii logistice și mulți alții. Aplicația contribuie la îmbunătățirea modului de utilizare a resurselor implicate în transportul de mărfuri: șoferi, mașini și combustibil, generând reduceri de costuri între 7 și 15%. În plus, scade considerabil și timpul de livrare a mărfii, având în vedere că planificarea comenzilor și a rutelor de transport se realizează automat.
“În multe situații prețul la raft al produsului are o componentă semnificativă reprezentată de costul de transport asociat acestuia. Iată deci încă o oportunitate pentru companiile care doresc să devină mai competitive prin eficientizarea lanțului logistic. Astfel, pentru a completa suita de sisteme destinate optimizării stocurilor și a managementului depozitelor, lansăm soluția de optimizare a rutelor de livrare, capabilă să reducă cu până la 15% costurile de transport.” Lori Haiducescu, Director Operațiuni Senior Software
Cu o interfață multi-utilizator extrem de intuitivă și ușor de customizat, soluția TMS permite planificarea facilă a rutelor, atât manual, cât și în mod automat, pe baza sugestiilor oferite de sistem, precum și alocarea în mod optim a resurselor. Traseele zilnice pot fi programate pe baza caracteristicilor autovehiculelor sau a cantităților de marfă, iar comenzile care trebuie livrate pot fi grupate în funcție de zone geografice și rute. Pe lângă acestea, cu TMS pot fi calculate și costurile de transport, taxele aferente sau emisiile de dioxid de carbon.
Soluția TMS îmbunătățește și comunicarea cu autovehiculele aflate pe traseu, aceasta realizându-se prin intermediul modulului de telematică integrat. Datorită acestui modul șoferii pot primi diverse mesaje de la sediul central sau pot fi informați de anumite modificări apărute în planificare, iar responsabilii cu programarea călătoriilor pot avea o imagine de ansamblu, în timp real, asupra întregii călătorii, respectiv a întârzierilor și a abaterilor de la traseu.
Sistemul poate fi integrat cu soluții de tip ERP sau WMS, ceea ce înseamnă că toate comenzile de client care urmează să fie planificate pentru livrare pot fi importate direct din acestea. Un alt avantaj este dat de structura modulară a sistemului, care le permite companiilor să implementeze doar modulele pe care și le doresc, în funcție de cerințele specifice activității lor.