Software Weekly News – 3 Decembrie

03 decembrie 2021

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 3 Decembrie

România

 • Logic Computer a câștigat o licitație organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru servicii de formare profesională de nivel înalt în domeniul securității cibernetice, care vor susține implementarea proiectului "Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic".
 • Swisspod, start-up-ul fondat de Denis Tudor și premiat de Elon Musk, a închis runda de finanțare seed și începe dezvoltarea unui spațiu de testare a tehnologiei de transport rapid Hyperloop în Colorado.
 • O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare. Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și lansează pragul minim de investiție de 100 euro. Softlead - prima companie listată. 
 • Startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, s-a calificat în semifinalele EIT Health Catapult, o competiție ce oferă beneficii start-up-urilor care dezvoltă soluții inovatoare în domeniul sănătății, precum și expunere în fața investitorilor și experților de top din industrie.
 • Essensys Software va moderniza sistemul IT al Autorității Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru evidența deținuților, pentru suma de 5,2 milioane de lei, fără TVA, contractul urmând să fie finalizat în vara anului 2023. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.
 • EY devine primul Partener Strategic Global UiPath acreditat USN (UiPath Service Network) din sfera furnizorilor de servicii profesionale. Prin soluțiile de automatizare oferite, echipele EY și UiPath ajută clienții să-și crească eficiența și reziliența, să reducă riscurile și să îmbunătățească experiența utilizatorilor și, nu în ultimul rând, să-și mărească veniturile.
 • PwC România se alătură alianței globale dintre PwC și Celonis, producător de software pe bază de AI, și va furniza companiilor locale soluții de process mining pentru transformarea funcției financiare, optimizarea, controlul și auditul proceselor de afaceri.
 • În urma unui studiu realizat de către Deloitte cu privire la rata de dezvoltare, DRUID, compania românească specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali dedicați proceselor complexe din organizații, ocupă primul loc în top, reprezentând cea mai mare creștere din ultimii 3 ani din Europa Centrală, cu 6753%. Pe locul 16 se clasează și FintechOS – 715%.
 • Patru startup-uri românești, din regiunea Nord-Vest a țării, au primit o finanțare totală de 240.000 de euro cu ajutorul căreia au dezvoltat produse inovative folosind inteligența artificială, digital twin și Internet of Things (IoT).


Global

 • FIFA a anunțat că va folosi, în premieră și sub formă de test, o tehnologie semi-automatizată pentru ofsaid la ediția din acest an a Cupei Arabe. Cu ajutorul a 10-12 camere, sistemul va colecta pentru fiecare jucător 29 de puncte de date de 50 de ori pe secundă pentru a urmări și compara pozițiile jucătorilor în teren.
 • Mai multe companii europene cer investigarea pentru abuz de poziție dominantă în piața de Cloud a gigantului american, Microsoft, după ce acesta a integrat în Windows mai multe produse proprii.
 • Compania japoneză, Panasonic, a confirmat un incident de securitate pe 11 noiembrie vehiculat pe surse, în urma căruia rețeaua internă i-a a fost spartă de hackeri.
 • Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și indicat public ca un prieten apropiat al premierului Viktor Orban, cumpără operațiunile Digi din Ungaria.
 • Fondul european de investiții Speedinvest a lansat un vehicul investițional ce dispune de 80 de milioane de euro, suma fiind destinată sprijinirii start-up-urilor care au soluții la problemele și schimbările climatice.
 • Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter, urmând ca Parag Agrawal, ce ocupă funcția de Director Tehnic, să preia conducerea. Ca urmare a demisiei, acțiunile companiei au urcat cu 11% în deschiderea ședinței, după care s-au stabilizat la +5%.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward