Software Weekly News – 26 Noiembrie

26 noiembrie 2021

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 26 Noiembrie

România

 • Compania de tehnologii financiare - Revolut a achiziționat start-up-ul fintech Nobly POS pentru domeniul ospitalității, fondat de antreprenorul român George Udrea, alături de doi asociați străini. Nobly a dezvoltat un sistem ePOS cuprinzător pentru restaurante, baruri, cafenele și alți comercianți care au nevoie de o soluție completă pentru gestionarea afacerii.
 • Bento - o firmă românească specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și cloud a obținut 5,6 milioane de lei (1,13 milioane euro) de la investitori, printr-un plasament privat de acțiuni, pentru a-și finanța dezvoltarea. Totodată, compania plănuiește listarea pe bursă la începutul anului viitor.
 • DreamNA, proiect românesc neuro-VR, primul din Europa de Est, care colectează visele oamenilor pentru a le reda apoi în realitate virtuală, va fi lansat în prima jumătate a lui 2022.
 • Doi studenți români au lansat EasyBitez prin care utilizatorii pot comanda ingredientele necesare pentru o rețetă disponibilă pe platforma lor și pe care o pot prepara acasă, exact ca la restaurant.
 • Compania FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători, organizații de creditare și alte companii de servicii financiare, este finalistă în cadrul FF Awards (Londra) la categoria „Cum să construiești o bancă”.
 • Cognizant Softvision, lider în dezvoltarea de servicii și produse software, reprezentant al gigantului Cognizant în România, a anunțat că în primele 11 luni ale anului 2021 a angajat peste 1000 de profesioniști în domeniul dezvoltării de software. Acest prag de angajare, fără precedent în industria de profil, întărește poziția de mare angajator în IT, cât și aceea de companie care dezvoltă soluții digitale, folosind ultimele tehnologii pentru clienții și angajații săi.
 • RaBit, platforma locală de software dedicată digitalizării proceselor de business din cadrul companiilor, lansează programul start-up, prin care va oferi servicii gratuite antreprenorilor cu afaceri la început de drum.
 • Oana Solomon va fi investită începând cu luna decembrie în funcția de Senior Manager Legal&Data Protection în cadrul departamentului Legal&External Affairs al Vodafone România.

Global

 • Alpha AR, start-up din Estonia care dezvoltă o soluție deep tech bazată pe Inteligența Artificială (AI) pentru a facilita crearea de conținut 3D într-un mod ușor și scalabil, a fost desemnat câștigătorul competiției românești Spotlight 2021, program organizat de How to Web, și al marelui premiu-investiție de 350.000 de euro.
 • S-a lansat Auxxo, primul fond de investiții de aproximativ 15 milioane de dolari din Germania care va investi doar în start-up-uri fondate de femei.
 • Bitrise, un start-up IT fondat de 3 antreprenori unguri, a obținut o finanțare de 60 de milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de fondul american Insight Partners.
 • Growtec, companie orginară din Brazilia specializată în managementul datelor, securitate cibernetică și soluții de hiper-automatizare pentru piața braziliană, va colabora cu DRUID, organizație românească, cu scopul de a accelera transformarea digitală și implementările soluțiilor RPA de pe piața braziliană.
 • Suedezii de la Ericsson au ajuns la un acord definitiv pentru a cumpăra Vonage, companie americană de telecomunicații în cloud pentru suma de 6,2 miliarde de dolari.
 • Grammarly, dezvoltatorul de software din spatele unui asistent care corectează greșelile, și-a crescut evaluarea la 13 miliarde dolari, după o nouă rundă de finanțare, intrând astfel în top 10 cele mai valoroase start-up-uri din SUA.
 • Consiliul de Administrație al gigantului francez - Orange a acceptat demisia lui Stephane Richard din postul de CEO și președinte, condamnat recent la un an de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la folosirea abuzivă fondurilor publice, urmând să îi găsească un succesor până cel târziu la 31 ianuarie.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

Cum să îmbunătățești calitatea și siguranța în manufactură/producție folosind Computer Vision?

Soluția  Knosis Hub AI permite antrenarea de ansamble de inteligență artificială și computer vision în scopul identificării, clasificării, descrierii sau căutării produselor și obiectelor vizibile în imagini și fluxuri video. Recunoașterea produselor se realizează concomitent după criterii vizuale (formă, culoare), lexicografice (text lizibil) și barcode/QR....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Care sunt aplicațiile software recomandate unei agenții de turism?

Contextul pandemic generat în ultimii doi ani a adus scăderi semnificative în vânzările pachetelor turistice, operatorii fiind puternic afectați financiar, dar și din perspectiva organizării eficiente a costurilor, a relațiilor cu partenerii și a capacității de redresare. Cum pot ajuta aplicațiile software activitatea agențiilor de turism? 

Citește articolul arrow_forward