Software Weekly News – 24 Decembrie

24 decembrie 2021

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 24 Decembrie

România

 • Softlead anunță în cadrul unei retrospective cele mai reușite evenimente, realizări și lansări ale anului 2021.
 • Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse inovative, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), acțiunile fiind tranzacționate sub simbolul bursier CODE.
 • Startup-ul de rezervări BOOKR încheie în timp record plasamentul privat din runda pre-seed și atrage o investiție de 120.000 de euro, la o evaluare inițială de un milion de euro.
 • Startup-ul OptiOffer primește 50.000 de euro finanțare, ca parte din programul Make IT in Oradea, o inițiativă publică menită să promoveze și să crească ecosistemul local de startup-uri de tehnologie. Aceasta este prima finanțare oferită de Make IT in Oradea, la un an de la demararea programului.
 • La final de 2021, platforma de marketing automatizat all-in-one Retargeting Biz încheie un parteneriat cu LeadLion, oferind magazinelor online o soluție completă pentru consolidarea, promovarea și creșterea afacerilor acestora.
 • Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a inițiat o licitație pentru achiziționarea unui sistem IT care va permite optimizarea proceselor decizionale ale instituției și va furniza informațiile necesare de politici publice în domeniul sănătății. Finanțată din fonduri europene, licitația a fost estimată la 82,58 milioane de lei, fără TVA.
 • Start-up.ro a lansat un articol ce prezintă cele mai interesante și de succes startup-uri ale anului 2021. Publicația afirmă că a fost un an al investițiilor și al dezvoltării, iar pentru ecosistemul local de inovație se anunță lucruri bune.
 • Concilium Consulting, companie specializată în restructurare sustenabilă de business, anunță consolidarea portofoliului de servicii și a echipei de management prin recrutarea lui Bogdan Pletea, profesionist cu peste 20 de ani de experiență în consultanță și managementul riscului în Marea Britanie, Spania și România.

 

Global                 

 • Junior Achievement (JA) România și Meta au derulat, în perioada iulie-decembrie 2021, prima ediție a proiectului de educație pentru orientare profesională Build-up Your Future, la care au participat 16 elevi din 13 licee din țară și 15 voluntari, români și străini, din 6 orașe din Europa și Statele Unite ale Americii. Proiectul a inclus peste 120 de sesiuni de mentorat unu la unu, pe teme privind orientarea în carieră.
 • Agricover împreună cu SeedBlink și Microsoft lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din ECE.
 • Veeam Software, lider în soluții de backup, recuperare și gestionare a datelor care oferă Modern Data Protection, anunță numirea lui Anand Eswaran în funcția de Chief Executive Officer (CEO) și membru al Consiliului de Administrație al companiei.
 • Adidas a generat venituri de peste 22 de milioane de dolari din vânzarea a aproximativ 30.000 de NFT-uri, unde mai puțin de 400 au fost păstrate pentru viitoare licitații.
 • SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri tech europene cu cea mai rapidă creștere, a lansat funcționalități noi pentru a îmbunătăți experiența investitorilor și care să le permit acestora să construiască și monitorizeze un portofoliu de investiții diversificat.
 • În ultimele luni ale anului, TikTok a depășit domeniile unor companii precum Google și Facebook, pentru a deveni cel mai vizitat domeniu web.
 • Startup-ul londonez din domeniul securității cibernetice OutThink, fondat de românii Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, a obținut un grant de 2 milioane de euro de la Comisia Europeană, fonduri ce vor fi folosite pentru creșterea echipei de angajați și accelerarea strategiei de dezvoltare.
 • Gigantul amerian Oracle, al doilea mare producător de software la nivel global, cu operațiuni și în România, a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului de sisteme informatice digitale pentru industria medicală - Cerner, bifând cea mai mare tranzacție de până acum din istoria sa.


Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de...

Descoperă aplicația arrow_forward

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward