Software Weekly News - 15 octombrie

15 octombrie 2021

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News - 15 octombrie

România

 • Furnizorul de soluții IT – AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Compania își propune ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacționare AROBS, să fie listate la BVB până la sfârșitul anului. Organizația a fost capitalizată recent cu 40 de milioane de lei.
 • Netopia Payments oferă plata prin criptomonedele eGold și Bitcoin pentru mașinile vândute prin dealerul Autoworld, care devine primul dealer auto din Europa ce acceptă această modalitate de plată pentru achizițiile auto.
 • Fintech-ul iBanFirst, furnizor de servicii financiare pentru companii, recent intrat pe piața din România, l-a numit pe Johan Gabriels în funcția de manager pentru Europa de Sud-Est, regiune în care este inclusă și România.
 • Xvision, startup-ul românesc MedTech care furnizează medicilor soluții în interpretarea radiografiilor prin inteligența artificială, a atras o nouă rundă de finanțare pentru expansiunea în restul regiunii CEE.
 • Tailent, compania românească de tehnologie cunoscută pentru democratizarea accesului la soluții Robotic Process Automation (RPA), continuă să se extindă la nivel global și intră pe piața din Portugalia printr-un parteneriat cu furnizorul de soluții integrate de management Winsig.
 • Startup-ul Elrond Network cumpără procesatorul de plăți Twispay (Capital Financial Services), licențiat de către Banca Națională a României. Astfel, Capital Financial Services poate să opereze ca instituție eminentă de monedă electronica în Spațiul Economic European, un aspect important pentru Elrond.
 • Se lansează Kuziini, un showroom de mobilă prin care poți să configurezi o bucătărie 100% digital. Proiectul este dezvoltat de Mădălin Tomescu, iar investiția este estimată la 1.000.000 de lei.

Global

 • Shopify anunță parteneriatul cu Microsoft și Oracle, prin care comercianții pot integra aplicațiile software tip ERP cu platforma e-commerce Shopify.
 • Microsoft achiziționează startup-ul american Ally, ce dezvoltă software-uri pentru urmărirea și atingerea obiectivelor. Giganții ar putea folosi tehnologia cumpărată pentru a-și îmbunătăți platforma de monitorizare a angajaților, Viva. Luna trecută, Microsoft a mai cumpărat Clipchamp, un startup de creare și editare video.
 • WhatsApp lansează funcția de criptare a backup-urilor, această funcționalitate fiind opțională și fiind necesară activarea ei manuală, din secțiunea de setări.
 • UiPath anunță parteneriatul cu Snowflake, compania IT la care este investitor și Warren Buffett. Obiectivul colaborării este acela de a îmbunătăți procesele de analiză RPA din cloud.
 • Oracle intenționează să își extindă prezența în regiunile cloud pentru a susține cererea crescută a clienților pentru serviciile Oracle Cloud la nivel mondial.  În decursul anului viitor, Oracle va deschide 14 astfel de regiuni în noi locații din Europa, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific și America Latină.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soluții software pentru service-uri. Ce oferă și de ce sunt esențiale?

54% dintre companiile de tip sevice-uri care au ales implementarea unei aplicații software au reușit să crească eficiența și să asigure procese de asistență superioare din perspectiva calității serviciilor oferite. Datele sunt furnizate de platforma Software Advice și includ o serie de concluzii utile oricărui business care vizează creșterea satisfacției clienților unui service, f...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Top 5 Aplicații software pentru salarizare

33% dintre companiile de tip IMM riscă să primească amenzi din cauza nerespectării normelor legale cu privire la plățile efectuate angajaților sau la activități complementare.

Citește articolul arrow_forward