Softlead Weekly News - 18 februarie 2022

18 Feb 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Softlead Weekly News - 18 februarie 2022

România

  1. NETOPIA Payments: Valoarea totală procesată din tranzacțiile online cu cardul a crescut cu 55% în 2021 comparativ cu anul precedent, în timp ce numărul de tranzacții a înregistrat o creștere de 40%. Anul trecut, compania a înregistrat lunar o medie de 2 milioane de tranzacții digitale online, prin toate metodele de plată.
  2. Potrivit estimărilor ARMOGPeCși ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o creștere cu 15 puncte procentuale și vânzări online în valoare de 6,5 miliarde de euro la final de an.
  3. Fintech-ul românesc Salarium primește o finanțare de 500.000 de euro de la Neogen Capital. Salarium simplifică procesul de acordare a avansurilor salariale și degrevează echipa de salarizare de efortul suplimentar.
  4. Macromex investește 500.000 de euro în platforma de e-commerce Bocardo.ro dedicată aprovizionării Horeca.
  5. Ministerul de Finanțe anunță noi programe de sprijin destinate antreprenorilor. Printre acestea, se află și programul Innovation, prin care companiile din industria exportatoare cu o cifră de afaceri sub 1 milion de euro pot achiziționa aplicații software de tip ERP și soluții e-commerce.
  6. Analiză CIEL România: Peste 70% dintre antreprenorii români cred că resursa umană și digitalizarea sunt cele mai importante pentru dezvoltarea unui business resursa dezvoltare business
  7. Conform celei mai noi analize Deloitte, în 2021 tehnologia a fost considerată una dintre cele mai active sectoare ale pieței locale de achiziții și fuziuni.
  8. LIFE IS HARD (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRO, va scoate la tranzacționare pe bursă, începând cu 16 februarie, obligațiuni în valoare de 4.510.100 lei, cu o valoare nominală de 100 lei/obligațiune și scadență în anul 2025.
  9. Banca Transilvania vinde către Mozaik Investments pachetul majoritar deținut la fintech-ul Pago, o aplicație lansată în anul 2017, cu ajutorul căreia s-au plătit peste 10 milioane de facturi către cei peste 380 de furnizori de utilități integrați în România. 
  10. Compania americană iBASIS achiziționează Simfony (afacere din domeniul IoT), fondată în România și cu un centru de inovare în București.
  11. Zitec, furnizor de servicii IT şi marketing digital, şi-a crescut veniturile cu 68% în 2021, până la 17,9 mil. euro.

Internațional

  1. Zoom și DocuSign anunță un parteneriat de tip integrare, ce presupune că un utilizator aflat într-un call în platforma Zoom poate revizui și semna un document, simplificând procedura legală.
  2. Twitter ajunge la 217 milioane de utilizatori zilnici, după ce în ultimul trimestru al anului 2021 a crescut baza de useri cu încă 6 milioane de conturi.
  3. JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, a efectuat un pas masiv către metavers, deschizând un lounge virtual bazat pe blockchain Decentraland, după ce a descris sectorul drept o oportunitate de un trilion de dolari, scrie Cointelegraph.
  4. Salesforce domină piața globală a aplicațiilor software de tip CRM, având o cotă de 20% din industrie, conform datelor din 2021.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Revoluționarea comunicării, relației cu clienții și eficienței operaționale

GoIT este o companie internațională de educație tech pentru începători, lider de piață pe acest segment în CEE. În prezent, organizația numără aproximativ 300 de angajați, activează în țări precum România,...

Citește articolul