Educația IT crește: Tot mai mulți angajați testează aplicațiile software pe care le vor folosi în companii

22 februarie 2022

Conform celor mai noi analize Softlead, tot mai mulți candidați aleg să se informeze și să testeze aplicațiile software pe care le vor folosi în companiile în care vor să lucreze.

Educația IT crește: Tot mai mulți angajați testează aplicațiile software pe care le vor folosi în companii

De asemenea, tendința este regăsită și în cazul angajaților care vor să se acomodeze cu infrastructura IT/software în care a investit organizația din care fac parte. Comparativ cu anii anteriori, acest trend indică o creștere cu cel puțin 50% a solicitărilor de prezentare a unor demo-uri software, lead-urile de acest tip fiind, însă, marcate ca necalificate pentru companiile IT partenere Softlead.

Care sunt industriile în care viitorii angajați sunt preocupați de digitalizare?

Cele mai multe solicitări de testare a aplicațiilor software sunt înregistrate pentru categoria soluțiilor medicale, mai exact cele dedicate clinicilor și spitalelor medicale, fiind urmate de sisteme software de gestiune și de contabilitate sau de resurse umane. De asemenea, printre tipurile de aplicații software solicitate se numără și soluțiile dedicate managementului documentelor.

Din perspectiva poziției candidaților, sunt vizate posturi precum: asistenți medicali, contabili, inspectori de resurse umane.

De unde apare această nevoie?

Digitalizarea celor mai multe dintre companii și industrii înseamnă și creșterea nivelului de educație IT a angajaților, care trebuie să fie obișnuiți cu funcționalitățile tehnice, cu interfața și cu beneficiile celor mai importante aplicații software dedicate fiecărui tip de organizație în parte. De aceea, anunțurile de recrutare sunt tot mai des însoțite de criterii de selecție ce au în vedere cunoașterea anumitor aplicații software folosite deja intern, pentru ca viitorii colegi să preia rapid fluxurile interne, de execuție și de producție.

Piață software în creștere

Conform Gartner, specialiștii se așteaptă ca piața software să crească în 2022 cu aproximativ 11%.

Softlead este o platformă de tip marketplace B2B, ce ajută companiile să aleagă aplicația software potrivită ADN-ului digital, obiectivelor organizaționale și problemelor specifice. Pentru a primi rapid un răspuns sau acces la soluții software de tip demo, viitorii angajați se pot adresa direct companiilor software producătoare. 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward