📍Noutăți IT din România
- Datanet Systems câștigă un contract pentru centrele de date ale Registrului Auto Român.
- Banca Transilvania integrează Microsoft 365 Copilot și GitHub Copilot, asistenți bazați pe AI.
- Studiu de caz: Cum a reușit o companie IT listată pe Softlead să obțină într-un an contracte de 16 ori mai mari decât valoarea abonamentului în platformă?
- ANIS își extinde portofoliul de cursuri IT, adăugând cursuri de AI, Machine Learning, Scrum & Agile.
- Anul trecut, două din trei plăți de taxe locale cu Visa s-au făcut online. Taxele plătite online au reprezentat aproape 60%2 din valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu carduri Visa în 2023.
- Aliant și Ricoh încheie un parteneriat strategic prin care oferă soluții de printing și IT eficiente și durabile în România.
- 8 tendințe în generarea de lead-uri pentru companiile software
- Bento – Intellectually Curious (BVB: BENTO) a semnat un contract cu Volta X Solar Systems (Volta X), furnizor de soluții la cheie pentru sisteme fotovoltaice, eficiență energetică, sisteme de stocare a energiei și stații de încărcare pentru mașini electrice. În cadrul Volta X, Bento va implementa produsul software propriu, Bento Field Service Management (Bento FSM).
- Launch Romania powered by BCR, în colaborare cu Google și partenerul fondator How to Web, a lansat raportul „The State of Romanian-Born Early Stage Startups 2024” ajuns la cea de-a 3-a ediție.
- Soft Net Consulting, jucător pe piata de consultanță privind solutiile informatice de business, a finalizat recent, pentru un client din industria de producție alimentară, implementarea unui modul de optimizare a rutelor de transport, integrat cu sistemul ASiS ERP.
- Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă de tip phish%ing prin folosirea identității vizuale a companiei eMag.
🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii
O companie de producție solicită oferte pentru achiziția unei soluții software de gestiune a comenzilor.
- Cifra de afaceri: 2.8 M Euro
- Nr. angajați: 40
- Cod: ELLF
Detalii complete despre lead pot fi găsite aici: https://softlead.ro/leaduri/gestiunea-comenzilor/productie/ELLF
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
🏆 Aplicația Săptămânii: Exela CPQ - Ofertare și Comenzi de Produse Configurabile Complexe cu Prețuri Personalizate
Exela CPQ este o soluție software avansată care simplifică procesul de ofertare și comandare pentru produse configurabile complexe în cadrul mediului B2B. Platforma permite clienților să configureze și să personalizeze produsele în conformitate cu nevoile și preferințele lor specifice.
Unul dintre aspectele distincte ale Exela CPQ este integrarea sa fluentă cu Google Sheets, permițând astfel utilizatorilor să creeze și să modifice rapid și ușor tabelele de configurare a produselor. Această integrare facilitează actualizările rapide și eficiente ale catalogului de produse și a parametrilor de configurare, asigurând că informațiile sunt mereu actualizate și accesibile.
🌎 Noutăți IT - Internațional:
- Deloitte și UiPath își extind alianța strategică globală prin introducerea unei noi metodologii de implementare a software-ului dezvoltat de SAP, liderul global în soluții de planificare a resurselor companiilor (enterprise resource planning – ERP).
- Apple cumpără start-up-ul Darwin.
- Startup-ul american de tehnologie AI Figure a dezvăluit joi pe rețelele sociale un robot umanoid operat de OpenAI care face conversație și răspunde la întrebări în timp real.
- Din această primăvară, dezvoltatorii din Uniunea Europeană vor putea livra aplicații de iOS direct de pe propriile site-uri. Apple a anunțat, în acest sens, programul Web Distribution, prin care doritorii, pentru a fi autorizați, vor trebui să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv acceptarea noii taxe Core Technology (€0.50 pentru fiecare instalare care depășește pragul de un milion într-un an). (Profit.ro).
- Parlamentul European a votat, cu majoritate covârșitoare, noua Lege pentru Inteligență Artificială. Aceasta clasifică AI-ul în funcție de risc, de la inacceptabil până la redus, și ar trebui să nu afecteze inovația, conform legiuitorilor.
📆 Evenimente IT:
- 28 martie - Conferința internațională Digital Innovation Zone – Transformare Digitală 2.0
- 16-17 mai - DefCamp 2024
- 21 mai - GPeC Summit 2024
Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]