Softlead Weekly News - 12 iulie 2024

12 iul. 2024 12 iul. 2024

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead. 

Softlead Weekly News - 12 iulie 2024

📍Noutăți IT din România

1. Softlead anunță noua ediție a Regattei IT, singura competiție de sailing dedicată companiilor IT din România. Mai multe detalii pot fi găsite aici: https://regatait.ro/

2. Devhd | Premier ServiceNow Partner : Organizațiile din domeniul serviciilor financiare au la dispoziție mai puțin de 7 luni pentru a se conforma noilor reglementări privind reziliența operațională digitală (DORA).

3. Editura Litera își gestionează toate procesele de business cu Entersoft Business Suite® și Entersoft Retail®.

4. BMW Group și NTT DATA Romania accelerează transformarea digitală cu noul hub IT în România – BMW TechWorks.

5. Oves Enterprise achiziționează un pachet minoritar în MXT Creation și intră în producția de plăci electronice imprimate.

6. AROBS Engineering finalizează cea mai mare operațiune de majorare de capital social a unei companii de tehnologii listată la BVB.

7. Romanian Software : 1 din 2 specialiști HR întâmpină provocări în implementarea modificărilor legislative în mod corect

8. Studiu global SoftServe Business Systems : doar 22% dintre companii utilizează în mod eficient Inteligența Artificială Generativă.

9. Techsylvania: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii. Techsylvania

10.  Startup-ul românesc de tehnologie Telerenta, care operează platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici și companiilor, își extindere operațiunile în Polonia.

11. Trencadis și Consiliul Concurenței semnează un contract de servicii de suport tehnic pentru Platforma Big Data.

12. Life Is Hard - Work Soft anunță lansarea unor noi funcționalități pentru 24Broker.ro, cea mai extinsă platformă de management al brokerajului de asigurări din România.

 

🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii

O companie din domeniul agriculturii 🚜 își dorește achiziționarea unei soluții software de tip RPA (Robotic Process Automation) pentru digitalizarea procesului de facturare.

  • COD lead: #91PZ
  • Cifră de afaceri: 19.9 milioane de euro
  • Număr angajați: 376

Află mai multe detalii despre cererea de ofertă: https://softlead.ro/leaduri/rpa-robotic-process-automation/agricultura/91PZ

Status ofertare: on going

 

🏆 Aplicația software a săptămânii: Asistent virtual pe platforma DRUID (Chatbot) oferită de Soft Net Consulting

Află mai multe despre beneficiile asistenților virtuali inteligenţi DRUID https://softlead.ro/aplicatii-software/platforma-conversationala-ai-druid.html

 

🌎 Noutăți IT - Internațional

1. VTEX : Modelul marketplace B2B a generat vânzări de 260 de miliarde dolari în 2023 și deblochează scalarea afacerilor digitale.

2. Conform celui mai nou studiu SAS, desfășurat cu ajutorul Coleman Parkes Research Ltd., China este lider; 83% din decidenții din companii chineze declară că organizațiile lor au implementat astfel de tehnologii. Procentajul este considerabil mai mare decât în Marea Britanie (70%), Statele Unite (65%) și Australia (63%). În paralel însă, companiile din SUA au un avans în ceea ce privește implementarea completă și maturitatea tehnologiilor AI (24%), comparativ cu China (19%) și Marea Britanie (11%).

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!