BMW Group și NTT DATA accelerează transformarea digitală cu noul hub IT în România – BMW TechWorks

05 Jul 2024

BMW Group își extinde rețeaua globală de centre IT și software prin deschiderea unei noi locații în Cluj-Napoca, România. În cooperare cu NTT DATA, BMW TechWorks România va deveni hub-ul proiectelor europene IT și software și va accelera transformarea digitală a companiei.

BMW Group și NTT DATA accelerează transformarea digitală cu noul hub IT în România – BMW TechWorks

„Cu BMW TechWorks România, ne consolidăm amprenta în UE și contribuim în mod semnificativ la experiența digitală a clienților noștri”, explică Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT și subliniază: „Centrele noastre IT globale ne asigură dezvoltarea IT-ul de business, expertiză software pe termen lung și accelerează implementarea strategiei noastre IT bazată pe cele mai noi tehnologii, cum ar fi inovațiile cloud și AI.”

Parteneriat cu NTT DATA

NTT DATA este un partener de lungă durată al BMW Group și contribuie la joint venture cu experiența vastă în dezvoltarea agilă de software și rețeaua excelentă din mediul IT din România. „Colaborarea noastră cu BMW Group este o dovadă a respectului nostru reciproc și a viziunii comune pentru viitorul industriei auto. Combinând punctele noastre forte, suntem pregătiți să oferim soluții inovatoare și transformatoare de care vor beneficia clienții noștri din întreaga lume”, spune Chieri Kimura, EVP NTT DATA, Inc., CEO EMEAL.

„BMW TechWorks România este condusă de doi parteneri puternici, cu obiectivul de a deveni o referință pentru transformarea digitală a ecosistemului industrial al BMW Group. Este o misiune de onoare pe care NTT DATA a primit-o în urma unui parteneriat valoros de peste 30 de ani între cele două companii ale noastre”, subliniază Maria Metz, CEO NTT DATA România. 

Condi ţii ideale pentru o creştere dinamică

Joint venture-ul își va dubla numărul de angajați până la 250 de experți până la sfârșitul anului. Pe termen lung, scopul este de a ajunge la peste o mie de angajați pentru a extinde constant expertiza globală în software a BMW Group. Direcția dinamică de creștere se reflectă și în obiective de afaceri ambițioase: scopul este de a obține o cifră de afaceri în zona a zeci de milioane de Euro până la sfârșitul anului.

Ralf Waltram, Vicepreședinte BMW Group și Șeful Global DevOps Hubs explică: „BMW TechWorks România se alătură unei rețele globale de centre IT care include deja locații în Germania, Africa de Sud, SUA, Portugalia și China” și adaugă: „Cluj-Napoca, cunoscut pentru ecosistemul său care susține inovația, pentru antreprenoriat, start-up-urile și densitatea mare de talente IT, oferă condiții ideale pentru joint venture”. 

Focus pe proiecte IT în Europa

Noul hub IT dezvoltă componente centrale pentru proiecte IT, cu accent pe Europa:

Marian Haus, COO BMW TechWorks România: „Vrem să atragem talent IT calificat pentru creșterea noastră rapidă în următorii ani. Apreciem educația tehnică excelentă din universitățile din Cluj-Napoca și scena tehnologică plină de viață a orașului.”

Emil Petru, CEO BMW Techworks România adaugă: „Suntem mândri să facem parte din BMW Group de astăzi și să jucăm un rol decisiv în modelarea transformării digitale a companiei aici, în România”. 

În total, peste 9.400 de angajați din întreaga lume lucrează deja în domeniul IT și al dezvoltării software pentru BMW Group și întreprinderile sale mixte.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Organizațiile din domeniul serviciilor financiare au la dispoziție mai puțin de 7 luni pentru a se conforma noilor reglementări privind reziliența operațională digitală (DORA)

Devhd: Un proiect de conformitate cu DORA (Digital Operational Resilience Act) nu poate dura mai puțin de 6 luni iar companiile care nu s-au preocupat de acest aspect riscă să nu îndeplinească toate condițiile de conformitate pe 17...

Citește articolul
Softlead

[Studiu de caz] Editura Litera își gestionează toate procesele de business cu Entersoft Business Suite® și Entersoft Retail®

Cu peste 1.000 de titluri editate anual în cele 50 de colecții și imprinturi, Editura Litera pune la dispoziție cărți din cele mai variate domenii. La 32 de ani de când a văzut lumina tiparului prima carte, Editura Litera...

Citește articolul