Pentru a fi mereu la curent cu cele mai importante achiziții, lansări și noutăți ce vizează tehnologia și, în special, aplicațiile software, Softlead te invită să urmărești zona Softlead Updated.
Vineri, 17 februarie
- În pregătirile sale pentru lansarea Java 9, programată pentru iulie 2017, Oracle – platformă dedicată serviciilor și aplicațiilor integrate în cloud - a publicat un ghid care să ajute developerii în migrarea către noua versiune. JDK (Java Development Kit) 9 Migration Guide cuprinde sfaturi, informații și explicații despre modificările care se vor produce, de la incompatibilități cu versiunile anterioare, la posibile erori pentru anumite funcționalități. Mai multe detalii, aici.
- Până în 2020, 62% din tranzacțiile eCommerce vor fi realizate prin intermediul smartphone-urilor. Conform studiului Mobile Mandate, desfășurat în 2016 de către OC&C Strategy Consultants – companie de consultanță la nivel global, 30% dintre consumatori utilizează telefoanele mobile pentru a acumula informații despre produse și a evalua cumpărăturile, iar mobile shopping reprezintă pentru brand-uri una dintre cele mai mari oportunități de comunicare și fidelizare a clienților. Cifre, statistici și informații suplimentare, aici.
Joi, 16 februarie
- Atomico este o companie internațională care acordă investiții pentru business-urile focusate pe tehnologie. Aceasta a lansat astăzi Atomico IV – unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa, în valoare de 765 miliarde de dolari. O astfel de sumă este direct proporțională cu încrederea acordată industriei tech europene, pe care compania dorește să o susțină din perspectivă financiară și prin expertiză operațională. Mai multe detalii, aici.
- Una dintre consecințele Brexit în industria tehnologică se reflectă în creșterea prețurilor pentru PC-urile Microsoft Surface cu mai mult de 15% (cu aproximativ 400 de lire). Într-o declarație recentă, gigantul a susținut că ajustarea prețurilor face parte din procesul de aliniere la dinamica pieței engleze. Aici puteți afla mai multe informații.
- CEO-ul Facebook – Mark Zuckerberg și-a propus să extindă funcționalitățile rețelei prin demersuri responsabile social, iar inteligența aritificială va face cu siguranță parte din planurile sale. În acest sens, Zuckerberg dorește să folosească tehnologie IA avansată, în scopul siguranței indivizilor, prin monitorizarea comportamentului utilizatorilor și identificarea posibilelor acte de terorism, propagandă, hărțuire și chiar sinucidere. Despre proiectele acestuia și nu numai, aici.
- IoT joacă unul dintre cele mai importante roluri în decizia IBM de a investi în noile tehnologii pentru a crește încrederea în componentele sale hardware și software. În acest sens, compania americană a decis, pe de o parte, construcția unui birou central dedicat IoT, în Munich și încheierea unor parteneriate strategice cu Indiegogo, Visa, Bosh sau SNCF. Detalii despre beneficiile fiecărei colaborări, aici.
- Asistentul virtual al aplicației Google Home a fost actualizat astăzi cu o funcționalitate care le permite utilizatorilor să comande produse, prin control vocal, de la partenerii Express ai companiei. Pentru a promova acest nou serviciu, gigantul nu va percepe nicio taxă până la sfârșitul lunii aprilie 2017. Aici puteți citi mai multe informații.
Miercuri, 15 februarie
- Facebook își face intrarea pe piața locurilor de muncă, permițând postarea anunțurilor despre job-uri disponibile direct pe pagina oficială a companiei. De asemenea, posibilii candidați pot aplica tot prin intermediul paginii, solicitările fiind trimise către angajator prin Messenger. Noua funcționalitate este gratuită și disponibilă doar în US și Canada, cu posibilitatea extinderii în Europa, în viitorul apropiat. Detalii, aici.
- Utilizatorii aplicației de transmitere a mesajelor Google Allo pot distribui, începând de astăzi, date private (contacte, informații despre călătorii, notițe din calendar) către ceilalți membrii din chat. Avantajul de top al aplicației îl reprezintă asistentul virtual Google, care simplifică și fluidizează modalitatea de căutare, identificare și trimitere a informațiilor. Mai multe, aici.
- Microsoft a lansat varianta beta a unui software menit să ofere suport utilizatorilor, cercetătorilor și companiilor tech în testarea și îmbunătățirea dronelor, autovehiculelor sau altor dispozitive inteligente autonome (care se deplasează singure). Valabil prin GitHub, acesta dezvoltă o lume virtuală de antrenament, prin crearea tuturor condițiilor care pot crea confuzii la contactul cu lumea reală (umbre, reflexii, precipitații, lumină puternică etc.). Aici puteți citi informații suplimentare.
- Facebook Live este cea mai populară aplicație de live-steaming a momentului, numărul său de utilizatori depășind Youtube și chiar Periscope, respectiv prima companie care a adus conceptul în atenția publicului. Ultimele cifre publicate în cadrul Statista, arată că, în iunie 2016, peste 1.9 milioane de utilizatori au postat conținut video live prin intermediul rețelei.
Marți,14 februarie
- Google lansează Cloud Spanner – prima bază de date ce poate fi accesată la nivel global, care face ușoară gestionarea datelor dintr-un business extins în mai multe țări sau continente. Unul dintre cele mai mari beneficii îl reprezintă posibilitatea replicării datelor în mod rapid, fiabil și corect în centre de date multple, din diferite locuri ale lumii, precum și siguranța recuperării acestora, în cazul în care unul dintre centre întâmpină probleme. Informații suplimentare despre Cloud Spanner, avantajele și modalitatea sa de funcționare, aici.
- Acum utilizatorii Facebook pot vizualiza conținutul video în noi formate, pe dispozitivele mobile: pe plan vertical, full screen, cu sunet, precum și „fereastră în fereastră” – rămas activ la scroll în News Feed. Informații despre fiecare, aici.
- Aplicație menită să simplifice căutarea e-mail-urilor din Microsoft Outlook, Email Insights (Microsoft) devine, începând de astăzi, disponibilă pentru utilizatori. Printre funcționalitățile aplicației se enumeră furnizarea a top 3 cele mai relevante rezultate, identificarea unui contact chiar dacă numele acestuia nu a fost scris în totalitate corect, precum și deschiderea mai multor ferestre astfel încât să se poată realiza concomitent căutări multiple. Mai multe detalii, aici.
- Facebook pune în continuare accent pe video și, de data aceasta, s-a hotărât să le ofere utilizatorilor suport în editarea unui conținut cât mai atractiv. În acest sens, în viitorul apropiat, gigantul le va permite să adauge muzică de fundal și să înregistreze video-uri, eliminând problema încălcării drepturilor de autor. Mai multe informații, aici.
- Dedrone – companie care dezvoltă soluții software pentru detectarea și dezactivareaa dronelor implicate în activități ilegale, a obținut fonduri de 15 milioane de dolari, din partea Felicis Ventures și John Chambers – Executive Chairman în cadrul Cisco. Cu noul buget, compania și-a propus să își crească echipa de vânzări la nivel global și să își extindă portofoliul de clienți militari. Mai multe detalii despre cum funcționează soluțiile software Dedrone, aici.
Luni, 13 februarie
- Amazon Chime este un serviciu nou, dedicat conferințelor și apelurilor video. Una dintre cele mai interesante funcționalități ale sale este posibilitatea eliminării sunetului pentru o perioadă de timp, din partea participanților care se confruntă cu sunete de fundal sau de către orice alt utilizator care consideră că îi poate fi distrasă atenția din cauza acestui aspect. Chime este parte din portofoliul de produse Amazon menite să ofere suport în activitățile de zi cu zi ale unui business. Aici poti fi regăsite informații suplimentare.
- Yahoo Mail, produs cu peste 225 de milioane de utilizatori lunar, are începând de astăzi, noi funcționalități pentru aplicația sa dedicată dispozitivelor mobile. Astfel, pe lângă gestionarea e-mail-urilor, utilizatorii pot acum să identifice apelurile telefonice prin sincronizarea acestora cu numele și numerele de telefon din semnătura e-mail-urilor. În plus, aceștia își pot accesa pozele de pe smartphone direct pe desktop, prin intermediul aplicației, și le pot căuta pe cele mai potrivite pentru a fi atașate la un e-mail, prin cuvinte-cheie. Informații despre Caller ID și caracteristicile sale, aici.
- Google Maps continuă seria de noutăți prin introducerea unei funcționalități ce să le permită utilizatorilor de Android și iOS să creeze liste cu locurile preferate, pe care să le salveze și sa le distribuie prietenilor. Vor exsita 3 tipuri de liste, “Favorites,” “Starred Places” și “Want to Go”, dar și posibilitatea realizării unora personalizate (publice, private sau cu distribuire preferențială). Aici puteți afla mai multe informații.
- Inteligența artificială poate aduce schimbări majore la nivelul marketing-ului dintr-o companie (și nu numai). Iată o lista de 10 sfaturi pe care un CMO și un CIO trebuie să le parcurgă pentru a profita din plin de tehnologia AI în activitățile profesionale din anul 2017. Lista completă, aici.
- După ce, în toamna anului 2016, a introdus inteligența artificială în cadrul aplicației proprii CRM, Salesforce – companie specializată în cloud computing, a extins Einstein AI la nivelul platformei dedicate serviciilor pentru clienți – Service Cloud. Scopul acestei decizii este de a le furniza angajaților dintr-o companie (reprezentanți servicii clienți și manageri) atât informațiile care să le permită un grad mai mare de înțelegere a nevoilor consumatorilor, precum și insight-uri valoroase despre centrul de operațiuni dedicat acestui serviciu. Mai multe detalii, aici.
În fiecare săptămână, de luni până duminică, va exista un articol actualizat permanent, pe care îl poți accesa pentru a fi mereu informat.