Softlead: Apetit crescut pentru aplicații software în luna octombrie

05 noiembrie 2020

Care a fost gradul de interes pentru aplicații software în luna octombrie și care este profilul companiilor care au trimis solicitări de aplicații software prin patforma Softlead?

Softlead: Apetit crescut pentru aplicații software în luna octombrie

Numărul companiilor de distribuție care au avut nevoie de aplicații software și au solicitat soluții prin platforma Softlead au crescut de 5 ori doar în luna octombrie. De asemenea, industriile de retail și de producție au prezentat un apetit ridicat în contextul alocării bugetelor pentru digitalizare și evidențiind o creștere semnificativă comparativ cu luna septembrie.

Industriile medicale (spitale, clinici și cabinete medicale), pharma și Horeca au indicat o rată scăzută de interes pentru soluții software, cea mai mică din perioada ultimelor luni. Acest fapt poate fi explicat fie de lipsa bugetelor de achiziție software, fie de stabilirea unei stări de expectativă a anunțării unor noi măsuri de sprijin din partea autorităților (granturi guvernamentale).

Care au fost cele mai solicitate aplicații software în luna octombrie?

Topul soluțiilor software care au înregistrat interes crescut este dat de soluții software de tip ERP (25%), de management al documentelor (17.86), de tip CRM (17,86%) și de organizare (17%).

Care a fost în luna octombrie profilul companiilor care au solicitat aplicații software?

Cele mai multe dintre companiile interesate de investiții în soluții și servicii software au fost cele cu o cifră de afaceri cuprinsă între 500k – 5 milioane de euro (40%), 10% dintre lead-urile validate au avut încasări între 5-10 milioane de euro și 10% au avut o cifră de afaceri mai mare de 10 milioane de euro.

Din perspectiva numărului de angajați, cele mai multe companii au avut sub 20 de angajați, 12.9% între 20-50 de angajați, peste 10% dintre companii având peste 100 de angajați.

Un aspect interesant, confirmat de instrumentele de măsurare a datelor din platforma Softlead, a fost dat de faptul că doar în ultima lună, Softlead, singurul marketplace B2B ce ajută companiile să identifice soluțiile software potrivite, a înregistrat de două ori mai multe solicitări de aplicații cu bugetare prin fonduri de stat, comparația fiind făcută cu oricare dintre lunile anterioare. Apetitul crescut pentru digitalizare este susținut și de nevoia de a crea alternative complementare de vânzare și de management a operațiunilor, precum și de creștere a productivității și eficienței la nivel organizațional prin soluții software potrivite.

La începutul lunii septembrie, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument în cloud care măsoară gradul de digitalizare al companiilor, ce are la bază un algoritm bazat pe volumul de activități, procese interne, folosind informații despre soluțiile software pe care organizațiile le folosesc în prezent.

Toate rezultatele colectate prin acest tool vor fi publicate la finalul anului, într-un infografic complet, ce va cuprinde o radiografie a apetitului pentru digitalizare al companiilor din România.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward