SmartBill integrează Smart Accounts pentru interogarea automată a conturilor bancare

15 Mar 2023

SmartBill, cel mai utilizat program de gestiune și facturare din România, cu peste 85.000 de utilizatori, anunță integrarea serviciului Smart Accounts, printr-un parteneriat cu startup-ul Smart Fintech. Acesta este primul serviciu local de Open Banking autorizat de Banca Națională a României, prin intermediul căruia conturile bancare pot fi interogate automat permițând conectarea instant a utilizatorilor cu datele lor bancare, iar în cazul firmelor de contabilitate, cu cele ale clienților.  

 

SmartBill integrează Smart Accounts pentru interogarea automată a conturilor bancare

Integrarea Smart Accounts creează contextul favorabil pentru automatizarea întregului proces de interogare și agregare a datelor din conturi bancare multiple, eliminând necesitatea de a opera manual și repetitiv date în multiple aplicații. Astfel, acuratețea activității financiar-contabile pentru utilizatorii SmartBill poate crește semnificativ.

„Prin utilizarea ecosistemului SmartBill, IMM-urile din România, dar și firmele de contabilitate își eficientizează activitatea de aproape 16 ani. Prin integrarea cu Smart Accounts vor câștiga și mai mult timp și vor elimina erorile ce pot să apară la operarea manuală a datelor bancare. Un exemplu ar fi reconcilierea unei facturi cu o încasare din bancă. Acest parteneriat dă posibilitatea celor 85.000 de firme din rețeaua noastră să își conecteze conturile SmartBill la conturile bancare, oferind o experiență unitară și fluidă, în cadrul programului. Totodată, pentru firmele de contabilitate, integrarea Smart Accounts va contribui semnificativ la optimizarea proceselor, dându-le posibilitatea să valorifice timpul consumat până acum cu procesarea manuală a datelor.”, a declarat Radu Hasan, CEO & Co-fondator SmartBill.

Istoricul tranzacțiilor, fondurile disponibile, alături de orice fel de date care ajung în SmartBill, sunt protejate de condițiile de securitate sporită, informațiile fiind transparente doar pentru bancă și SmartBill. Interogarea conturilor utilizatorilor Smart Accounts se face doar cu consimțământul acestora în calitate de titular al conturilor, accesul fiind utilizat exclusiv pentru citirea datelor bancare, conturile fiind în siguranță deplină.

La fiecare interogare lansată de Smart Accounts către băncile utilizatorului, acestea se asigură de validitatea consimțământului său, după care verifică identitatea Smart Fintech, validând faptul că este vorba despre un furnizor terț autorizat de BNR. În urma acestui proces, băncile returnează datele interogate de Smart Accounts. Verificările au loc instant și sunt obligatorii pentru a asigura securitatea utilizatorilor.

Smart Accounts și tehnologia Open Banking elimină activitățile recurente care până de curând nu puteau fi automatizate nici prin soluții RPA, deoarece interacțiunea cu aplicațiile băncilor și datele bancare este extrem de sensibilă și trebuie să aibă loc doar în condiții de securitate maximă și sub supravegherea BNR.

Integrarea SmartBill cu Smart Accounts reprezintă un nou pas în ceea ce privește planurile de viitor ale Smart Fintech, urmând ca în perioada următoare să fie lansate și alte soluții automatizate care să ușureze procesele utilizatorilor. În ceea ce privește evoluția parteneriatului, SmartBill vizează și integrarea soluției de inițiere a plăților, SmartPay, care va deservi utilizatorii SmartBill și clienții acestora.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum poți să folosești fondurile PNRR pentru creșterea securității informatice?

Prin Programul Naționale de Redresare și Reziliență, companiile din România pot crește atât nivelul de digitalizare curent, cât și securitatea informațiilor operate, a fluxurilor de...

Citește articolul
Softlead

Cum a reușit Animax să automatizeze vânzările online și să scadă cu 70% procesarea manuală?

Platforma software românească FamShop anunță finalizarea proiectului de automatizare a proceselor e-commerce pentru magazinul online Animax.ro.

Citește articolul
Softlead

81% dintre aplicațiile mobile sunt vulnerabile la atacuri cibernetice

Conform BusinessOfApps.com, în 2022, atacurile cibernetice au crescut cu 38% comparativ cu anul precedent, iar numărul de noi versiuni de malware mobil a crescut cu 54%.  Promon, tehnologia de ecranare a aplicațiilor, a testat recent...

Citește articolul