Anul acesta, compania SIVECO și-a compensat amprenta de carbon, prin susținerea unui proiect de energie eoliană din România.
După calcularea și raportarea emisiilor de GES (gaze cu efect de seră) aferente activității sale operaționale, SIVECO a făcut următorul pas spre o politică completă de responsabilitate față de mediu.
Compensarea amprentei de carbon este un mod recunoscut pe plan internațional de asumare a responsabilității pentru emisiile inevitabile de carbon.
“SIVECO reconfirmă statutul său de deschizător de drumuri, inclusiv în domeniul responsabilității față de mediu, realizând, anul acesta, primul proiect de compensare a amprentei de carbon. Prin achiziționarea creditelor în vederea compensării amprentei de carbon, dorim să dăm un exemplu de abordare pentru organizațiile care doresc să se implice în susținerea proiectelor de energie regenerabila din România”, declară Florin Ilia, Președintele SIVECO România.
Proiectul din care provin creditele de carbon achiziționate de SIVECO se numește Topolog Wind Power (http://csgstandard.com/en/topolog-wind-power-project-romania), localizat în județul Tulcea.
Topolog Wind Power este primul proiect din România care prin intermediul unui standard local, generează în medie 594 de credite de carbon/an. Toată energia produsă este trimisă către Gridul Național de Energie din România.
“Proiectul “Calculează și compensează amprenta de carbon”, inițiat de către Asociația ZeroCO2, are ca scop creșterea nivelului public de informare privind finanțarea proiectelor verzi, prin compensarea amprentei de carbon și promovarea responsabilității asupra mediului în cadrul companiilor. Din punctul nostru de vedere, doar prin protejarea şi conservarea mediului în care trăim putem să asigurăm un viitor sustenabil. Suntem bucuroși să constatăm că partenerul nostru SIVECO împărtășește aceeași viziune privind responasabilitatea față de mediu și împreună putem aplica și în România bunele practici globale“, declară Roxana Constantin, Manager de Proiect la Asociaţia ZeroCO2.