Proiectul Linked2Safety propune un sistem de acces omogen si eficient la dosarele medicale electronice din Europa pentru accelerarea cercetarii medicale si cresterea sigurantei pacientilor.
Primul prototip al platformei Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu), la dezvoltarea caruia SIVECO este partener, urmeaza a fi lansat in septembrie 2013. Proiectul vizeaza crearea unei platforme electronice de ultima generatie care integreaza informatii din dosarele electronice medicale ale pacientilor cu rezultate ale testelor clinice de cercetare. Oferind un cadru securizat de interoperabilitate semantica, acesta sustine cercetarea clinica si medicala, contribuind la asigurarea sigurantei pacientilor si facilitarea accesului la informatii din dosarele electronice.
Linked2Safety este un proiect initiat in 2011 si finantat de Comisia Europeana, avand ca scop imbunatatirea calitatii serviciilor si a cercetarii medicale. Sistemul inovativ de conectare semantica asigura accesul omogen la informatii, face posibila utilizarea si re-utilizarea datelor din dosare medicale si imbunatateste procesul decizional si de organizare a studiilor clinice. Platforma va permite efectuarea de teste clinice pilot, validari si evaluari ale rezultatelor acestora si identificarea mostrelor adecvate pentru diverse studii. Astfel va fi posibila detectarea timpurie a problemelor de siguranta a pacientilor sau a evenimentelor adverse.
SIVECO dezvolta, in cadrul Linked2Safety, modelul semantic de aliniere a datelor din dosare medicale cu standardele folosite in vocabularul medical si va construi un spatiu securizat si performant de interoperabilitate semantica pentru date medicale si clinice.
Dosarele medicale electronice pot aduce beneficii semnificative societatii, contribuind la progresul medicinei. In Europa, spatiul informatic de sanatate prezinta un nivel ridicat de fragmentare, cauzat de lipsa standardelor si platformelor comune de informatie. Interoperabilitatea acestor sisteme va putea fi insa asigurata in urma implementarii platformei inovatoare Linked2Safety, adresata companiilor farmaceutice si personalului medical implicat in realizarea studiilor clinice.
Interoperabilitatea semantica se refera la capacitatea sistemelor informatice de a interpreta date in mod corect, in urma schimbului de informatii, pentru a produce rezultatele dorite. Pentru aceasta sunt necesare standarde comune legate de continutul datelor, detalii geografice sau metadate.
Utilizatorii platformei vor avea la dispozitie instrumente pentru controlul calitatii, data mining, testare a ipotezelor, precum si optiuni pentru a crea vizualizari personalizate si a filtra datele. In plus, pot fi create fluxuri de lucru pe baza seturilor de date selectate de utilizator, pentru care pot fi selectate tipuri de analiza, procesare si testare a datelor.
SIVECO Romania este partener in acest alaturi de Intrasoft International (coordonator de proiect) - Luxemburg, National University of Ireland, Galway - Irlanda, The University of Manchester - Marea Britanie, Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover - Germania, Centre for Research and Technology Hellas - Grecia, University of Cyprus - Cipru, Ubitech Ltd. - Grecia, Zeincro Hellas S.A. - Grecia, Hospices Cantonaux Chuv - Elvetia, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics - The Cyprus Foundation for Muscular Dystrophy Research - Cipru.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.