SAP și Apple își consolidează colaborarea prin lansarea SAP Cloud Platform SDK pentru iOS

16 martie 2017

 SAP - liderul de piață în industria software la nivel global aduce parteneriatul cu gigantul Apple la un nou nivel, prin lansarea unui SDK pentru iOS, ce să le permită programatorilor să integreze datele SAP în crearea unor aplicații native pentru dispozitive precum iPhone sau iPad.

SAP și Apple își consolidează colaborarea prin lansarea SAP Cloud Platform SDK pentru iOS

SAP - liderul de piață în industria software la nivel global aduce parteneriatul cu gigantul Apple la un nou nivel, prin lansarea unui SDK pentru iOS, ce să le permită programatorilor să integreze datele SAP în crearea unor aplicații native pentru dispozitive precum iPhone sau iPad. Compania producătoare de soluții software va crea, de asemenea, SAP Academy pentru iOS, o platformă educațională dedicată programatorilor care doresc să învețe despre design-ul Apple iOS și despre principiile care stau la baza dezvoltării business­-ului prin intermediul sistemelor SAP.


Partenerii și programatorii vor putea acum să descarce și să creeze aplicații mobile care extind către sistemul de operare iOS funcționalitățile aplicațiilor SAP sau ale altor sisteme-terțe. – susține Rick Knowles, Vice Președinte Senior SAP și General Manager în parteneriatul cu Apple.

Colaborarea acestora a început în mai 2016 prin conectarea sistemelor SAP back-end cu dispozitivele front-end marca Apple, iar în prezent, aceasta se continuă prin intermediul SDK-ului pentru iOS din platforma SAP în cloud, ce va fi disponibil în jurul datei de 30 martie 2017.  Acest SDK le permite developer-ilor să dezvolte aplicații business eficiente pentru iPhone și iPad, în cadrul SAP Cloud Platform, prin intermediul Swift (limbajul de programare Apple). De asemenea, el prezintă o serie pre-definită de componente dedicate experienței utilizatorului (UX) și deschide accesul către unele dintre capacitățile dispozitivelor iOS precum Touch ID, servicii de localizare și notificări.

Opțiuni educaționale pentru programatorii SAP și iOS


Educația este importantă deoarece, la nivel global, sunt 13 milioane de programatori Apple și 2.5 milioane de programatori SAP
, iar prin acest sistem putem crea o comunitate unică axată în special pe companiile care utilizează iOS. - Rick Knowles

Comunitatea programatorilor Apple se confruntă adesea cu lipsa unor cunoștințe despre sistemele back-end, ceea ce duce la dificultăți în utilizarea unor sisteme precum SAP. În egală măsură, developerii SAP nu reușesc întotdeauna să înțeleagă funcționalitățile front-end legate de experiența utilizatorului și conceptele design-ului folosit în cadrul iOS. În acest sens, în luna martie 2017 a fost lansată o platformă educațională care să vină cu o rezolvare concretă și utilă pentru aceste două probleme. SAP Academy pentru iOS este construită pe 3 cursuri fundamentale: programarea iOS de bază pentru Swft 3, fundamentele SDK-ului iOS și un curs dedicat developer-ilor și inginerilor despre modalitatea de utilizare SAP SDK în scopul dezvoltării unor aplicații mobile la nivelul companiei, precum și despre serviciile back-end.

Sursa foto: macsources.com

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward