SAP Romania, subsidiara celui mai mare producator de software si tehnologie pentru afaceri la nivel mondial, SAP AG, continua parteneriatul cu Junior Achivement pentru dezvoltarea educatiei antreprenoriale pe plan local si va sustine si in 2014 programul StartUp, prin care peste 1.000 de studenti au oportunitatea sa dezvolte proiecte de business prin care sa isi testeze potentialul de oameni de afaceri.
Pentru anul universitar 2013-2014, programul StartUp include o metodologie si materiale pentru un pachet complet de curs universitar la cheie, practica de specialitate prin incubatorul StartUp Entrepreneurial Internship si competitia inter-universitara Company of the Year, iar SAP Romania va sustine Junior Achievement atat prin actiuni de sponsorizare cat si de voluntariat, pentru a implementa aceste noi metodologii in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al Universitatii Politehnice Bucuresti.
In plus, compania va oferi echipelor din cadrul programului sfaturi de business si sprijin in competitia inter-universitara Company of the Year, la finalul careia echipele finaliste se vor reuni in programul BizzFactory, ce se va desfasura in perioada martie – mai 2014. De asemenea, SAP va contribui la introducerea internship-urilor antreprenoriale ca solutie pentru nevoia universitatilor romanesti de a le oferi studentilor oportunitati pentru realizarea stagiilor de practica obligatorie.
„Avand in vedere succesul colaborarii noastre din 2013, am decis sa fim alaturi de Junior Achievement – Young Enterprise Romania si anul acesta si sa ne implicam activ in promovarea si sustinerea tinerilor cu capacitati antreprenoriale. Scopul programului StartUp, acela de a imbunatati calitatea educatiei antreprenoriale in Romania, sustine nevoia crearii unei generatii de manageri performanti care sa activeze pe piata actuala de business”, a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.
Astfel, studentii care participa in programul StartUp 2014 vor avea posibilitatea de a dezvolta produse si servicii reale, care vor fi vandute ulterior unor clienti reali – o experienta de invatare unica si stimulanta, pe care niciun alt program de educatie antreprenoriala din Romania nu o ofera. Prin intermediul competitiei si al absolventilor cursurilor de antreprenoriat, programul promoveaza studentii antreprenori ca modele de urmat pentru colegii lor mai tineri.
Mai mult, programul StartUp 2014 este integrat in sistemul de invatamant superior din Romania, profesorii universitari fiind principalii parteneri locali, fapt ce creste impactul programului prin implicarea studentilor care nu au avut acces la educatie practica antreprenoriala pana acum. In cadrul editiei 2012 – 2013, SAP a sustinut peste 100 de studenti in realizarea proiectelor antreprenoriale si a oferit acces la educatie antreprenoriala learning by doing pentru peste 500 de studenti.
Programul StartUp 2013 a fost sustinut de SAP atat financiar prin organizarea a 5 cursuri de antreprenoriat in doua mari universitati in urma carora atat studentii, cat si profesorii au beneficiat de materiale privind metodologia StartUp, cat si prin expertiza propriilor angajati care au organizat diverse training-uri pe zona de project management, menite sa ajute studentii intr-o mai buna organizare a proiectelor de antreprenoriat.