SAP Business One Intercompany simplifică tranzacţiile interne

12 octombrie 2020

Înfiinţarea de entităţi juridice noi pentru gestionarea unor linii de business independente sau deschiderea unor sucursale în alte ţări generează o inevitabilă complexitate operaţională. Tranzacţiile financiare între aceste companii înrudite sunt dificil de centralizat cu aplicaţiile tradiţionale de gestiune contabilă, iar consolidarea manuală a datelor consumă timp şi generează erori.

 

SAP Business One Intercompany simplifică tranzacţiile interne

În urma experienţei cu grupuri de companii active în peste 60 de ţări, SAP a creat un add-on special pentru rezolvarea acestor provocări. Soluţia SAP Business One Intercompany permite grupurilor de companii să gestioneze facil tranzacţiile interne, replicând automat date, documente şi înregistrări din bazele de date. Soluţia centralizează înregistrările despre vânzări, achiziţii, stocuri etc şi consolidează toate datele financiare într-o singură sursă. Aceasta reduce timpul şi efortul depus de angajaţi pentru corelarea, replicarea şi înregistrarea tranzacţiilorşi simplifică raportarea consolidată la nivelul întregului grup de companii. Este un add-on SAP Business One cu funcţionalităţi complexe, care implică multiple configurări detaliate (definirea entităţilor componente, relaţiile dintre acestea, tipurile de tranzacţiişi documente, conturi contabile corespondente,  modul de sincronizare a datelor etc) dar care generează o valoare adăugată ridicată.

Beneficii raportate de utilizatorii SAP Business One Intercompany

Principalele avantaje sunt consolidarea financiară a datelor de la toate entităţile grupului, analiza centralizată a performanţei comerciale (vânzări, target profitabilitate etc) coordonarea şi controlul facil al activităţii.

Cu SAP Business One Intercompany, clienţii System Innovation România reuşesc să:

  • Consolideze, coordoneze şi să vizualizeze centralizat activităţile din toate sucursalele, fără sincronizarea manuală a datelor
  • Gestioneze unitar multiple entităţi juridice indiferent de locaţie, sistem fiscal sau valută utilizată
  • Reducă timpul necesar producerii rapoartelor financiare consolidate
  • Pună în practică procese financiare standardizate pentru toate entităţile din grup
  • Să crească productivitatea în urma timpului salvat şi simplificării operaţionale

Funcţionalităţi SAP Business One Intercompany

Din punct de vedere funcţional, soluţia SAP Business One Intercompany are trei componente principale:

  • Replicare date. Utilizarea soluţiei implică existenţa unei baza de date master, în care sunt create şi definite categorii precum: clienţi, articole, centre de cost, reţete, liste de preţuri etc, iar înregistrările se propagă ulterior în toate companiile grupului, pe baza aceloraşi coduri. Consolidarea datelor devine astfel foarte facilă.
  • Tranzacţionare în cadrul grupului. Fluxurile de lucru sunt automatizate, iar o tranzacţieiniţiată de o companie din grup generează automat tranzacţii corelate în restul entităţilor. Atunci când într-o companie se plasează o comandă de achiziţie, automat în compania corespondentă este generată automat o comandă de vânzare. Similar, când un furnizor face o livrare la o companie beneficiară, este generată o notă de intrare/recepţie. Aceste automatizări accelerează procesele de business şi elimină erorile la procesarea manuală a înregistrărilor.
  • Consolidare şi reconciliere. Soluţia centralizează datele financiare de la toate entităţile din grup,  într-o bază de date unică. Această funcţionalitate permite atât o raportare financiară coerentă şi consistentă, cât şi reconcilierea automată a unor înregistrări. Un venit generat de o companie este transpus automat într-o cheltuială în compania corespondentă din grup. Complementar, soluţia permite corelarea informaţiilor despre debitori/creditori şi oferă o perspectivă unică la nivelul întregului grup, totul fiind transparent şi fără diferenţe, generate de înregistrarea manuală a datelor.

Soluţia SAP Business One Intercompany se adresează atât companiilor care deschid sucursale în alte ţări sau fac parte din grupuri cu multiple entităţi juridice. Pentru companiile cu prezenţă pe alte pieţe, add-on-ul este funcţional cu multiple localizări şi permite o gestiune în valute multiple. Spre exemplu, compania mamă cu sediul în Bucureşti va utiliza SAP Business One localizat pentru România (sistem fiscal, interfaţă, monedă) iar sucursala din Sofia va utiliza SAP Business One localizat pentru Bulgaria.

Dacă sunteţi interesat de simplificarea operaţională a tranzacţiilor între companiile din grup, contactaţi chiar acum un consultant System Innovation România pentru derularea unui demo https://sysinconsult.ro/contact/.

System Innovation Romania este un integrator care ofera clientilor sai solutii software de business complete. Compania a inceput in 2008 sa implementeze in Romania si in tarile din regiune SAP Business One, solutie ERP dedicata intreprinderilor mijlocii. Expertiza acumulata in optimizarea proceselor de business a creat oportunitatea de a completa p...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

SAP Business One este solutia software de tip Enterprise Resource Planning (ERP) a SAP AG, special conceputa pentru companii mici si mijlocii si pentru afacerile lor in dezvoltare. Aplicatia integreaza toate procesele de busi

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward