G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

12 octombrie 2020

Google anunță un proces de rebranding al suitei de aplicații office, G Suite devenind Google Workspace.

G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

Alături de modificările de design aduse produselor Gmail, Docs, Meet, Sheets și Calendar, Google promite un set de noi funcționalități, ce au rolul de a-i oferi utilizatorului sentimentul unui mediu colaborativ și integrat, în egală măsură. De asemenea, politica de prețuri a Google Workspace se modifică, pachetul Business Plus (18 dolari/utilizator/lună) incluzând noi funcționalități de management al activităților.

Iată câteva dintre cele mai noi schimbări aduse de Google: instrumentele de comunicare Meet, Rooms și Chat vor fi accesate de acum direct din Gmail, previzualizarea documentelor se poate face direct din Chat, prin aplicații dedicate, cum ar fi Docs sau Sheets.

Securitate

Pentru a proteja utilizatorii de posibile situații neplăcute care să scurtcircuiteze conversațiile din Google Chat, Google Cloud anunță noi funcționalități dedicate securității datelor. Acestea vizează Gmail, Google Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms și au rolul de a facilita comunicarea în medii sigure, preum și posibilitatea oferită administratorilor de a avea control și vizibilitate.

Certificări ISO/IEC 27701

Google Workspace este cea mai importantă suită de instrumente dedicate productivității care primește acreditare ISO/IEC 27701 în calitate de procesator de date. Această acreditare le oferă utilizatorilor un set de beneficii printre care se numără auditul proceselor, o claritate mai mare asupra siguranței datelor și rolurilor care operează cu acestea.

În luna aprilie a acestui an, G Suite avea peste 6 milioane de conturi business și 120 de milioane de utilizatori ai platformei G Suite for Education.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward