G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

12 octombrie 2020

Google anunță un proces de rebranding al suitei de aplicații office, G Suite devenind Google Workspace.

G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

Alături de modificările de design aduse produselor Gmail, Docs, Meet, Sheets și Calendar, Google promite un set de noi funcționalități, ce au rolul de a-i oferi utilizatorului sentimentul unui mediu colaborativ și integrat, în egală măsură. De asemenea, politica de prețuri a Google Workspace se modifică, pachetul Business Plus (18 dolari/utilizator/lună) incluzând noi funcționalități de management al activităților.

Iată câteva dintre cele mai noi schimbări aduse de Google: instrumentele de comunicare Meet, Rooms și Chat vor fi accesate de acum direct din Gmail, previzualizarea documentelor se poate face direct din Chat, prin aplicații dedicate, cum ar fi Docs sau Sheets.

Securitate

Pentru a proteja utilizatorii de posibile situații neplăcute care să scurtcircuiteze conversațiile din Google Chat, Google Cloud anunță noi funcționalități dedicate securității datelor. Acestea vizează Gmail, Google Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms și au rolul de a facilita comunicarea în medii sigure, preum și posibilitatea oferită administratorilor de a avea control și vizibilitate.

Certificări ISO/IEC 27701

Google Workspace este cea mai importantă suită de instrumente dedicate productivității care primește acreditare ISO/IEC 27701 în calitate de procesator de date. Această acreditare le oferă utilizatorilor un set de beneficii printre care se numără auditul proceselor, o claritate mai mare asupra siguranței datelor și rolurilor care operează cu acestea.

În luna aprilie a acestui an, G Suite avea peste 6 milioane de conturi business și 120 de milioane de utilizatori ai platformei G Suite for Education.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward