Samsung: Companiile au nevoie de trei ani să se adapteze la o economie deschisă

18 feb. 2017 18 feb. 2017

Un nou raport realizat de Samsung relevă faptul că, până în anul 2020, companiile care nu și-au deschis granițele către competitori, inovatori și noua generație de specialiști independenți vor avea dificultăți în dezvoltarea în economia deschisă.

Samsung: Companiile au nevoie de trei ani să se adapteze la o economie deschisă

Un nou raport realizat de Samsung relevă faptul că, până în anul 2020, companiile care nu și-au deschis granițele către competitori, inovatori și noua generație de specialiști independenți vor avea dificultăți în dezvoltarea în economia deschisă.

Acest tip de economie deschisă va fi caracterizat de o colaborare intensă cu liberii-profesioniști, integrarea inovațiilor de tip startup și o nouă colaborare între competitori.

În ultimul deceniu, datorită evoluției tehnologiei mobile, companiile au devenit mai deschise spre colaborare și înțeleg mai bine beneficiile unei economii deschise, comparativ cu modelul de afaceri conservativ existent. Așadar, în trei ani, companiile vor funcționa într-o lume mai puțin limitată de granițele tehnice sau umane. Datele, ideile și oamenii vor fi integrate mai ușor în modele de afaceri similare cu cele din prezent.  Este necesar ca organizațiile să accepte și să tină pasul cu dinamisul tehnologic și cu așteptările viitorului. 

Pentru a se dezvolta în această lume a noilor tehnologii și a forței de muncă digitalizată și dispersată, companiile vor trebui să adopte platforme de securitate care să le permită schimbul de informații în mod deschis, dar în condiții de siguranță. Acest proces va schimba fundamental modul în care companiile își construiesc modelul de afaceri și tehnologiile.

Găsirea unei modalități de a include, în condiții de siguranță, noul val de liber-profesioniști va fi provocarea principală în mediul de afaceri. În următorii trei ani, companiile vor lucra cu peste 7 miliarde de dispozitive conectate, în timp ce forța de muncă digitalizată și dinamică va transforma modul în care operează companiile“ a declarat Nick Dawson, Global Director Knox Strategy.

La nivel mondial, companiile europene sunt lidere în adoptarea infrastructurii și a capitalului uman care va alimenta următoarea etapă a acestei revoluții digitale. Conform cercetărilor The Future Laboratory, care au constituit baza acestui raport, această tendință este favorabilă companiilor și permite valorificarea forței de muncă flexibilă și dezvoltată, cât și dezvoltarea companiilor, în următorii trei până la zece ani.

În cadrul industriilor, inovația va aparea din surse noi, prin introducerea în centrul organizațiilor a unor startup-uri. Pe parcursul dezvoltării viitoare, ele vor deveni elemente strategice și o puternică forță de inovație în orice companie.

Certitudinile din trecut nu vor spori creativitatea de care au nevoie companiile ca sa poată concura pe piața globală viitoare. Companiile trebuie să adopte noi tehnologii care să le permită să fie îndeajuns de rapide și flexibile încât să poată descoperi următoarele avantaje competitive și să realizeze când să renunțe la cele anterioare”  a declarat Marcos Eguillor, fondator BinaryKnowledge, profesor la IE Business School și specialist în inovație digitală și transformare.

Companiile viitoare vor folosi inteligența artificială și tehnologii de auto-învățare pentru a prezice cu exactitate și pentru a lua decizii mai bune legate de viitor. În prezent, noi dispozitive inteligente sunt folosite în lumea comercială, care au capacități de auto-organizare, auto-adaptare și pot prezice exact demersurile viitoare ale afacerilor. Dispozitivele cu inteligență avansată vor oferi companiilor care le adoptă o putere făra precendent, ce va permite planificarea și optimizarea modelelor de afaceri.  

Totuși, această dorință pentru o abordare mai deschisă intră în conflict cu nevoia de a menține un nivel de securitate ridicat pe întreaga rețea de dispozitive a unei companii. Fiind conduse de un peisaj amenințator, care evoluează rapid și se află sub legislația Regulamentului General privind Protectia Datelor, organizațiile se vor confrunta cu numeroase provocări în timp ce vor încerca să protejeze datele întregii afaceri.

Platformele de cyber-security sunt cele care permit companiilor să fie atât deschise tehnologic, cât și sigure și reprezintă cheia pentru o economie deschisă” a adăugat Nick Dawson. Samsung Knox  este o astfel de platformă. În prezent, acesta este cel mai puternic mod de apărare împotriva amenințărilor legate de securitate mobilă la locul de muncă, datorită unui design intuitiv și modular, care înglobează cheile de securitate și criptare într-un container hardware bazat pe cip securizat. Acest lucru permite crearea unui loc de muncă sigur, complet izolat și a unor identități personale pe același dispozitiv mobil, asigurându-se că toate datele corporative sunt inaccesibile aplicațiilor personale și a proceselor și, mai mult, că intimitatea personală este respectată.

Samsung dorește să ajute companiile să înțeleagă modul în care oamenii folosesc dispozitivele lor mobile și oferă o perspectivă exactă asupra felului în care companiile pot maximiza avantajele competitive ale noilor tehnologii mobile.

Pentru a accesa raportul integral, vă rugăm vizitați: www.samsungatwork.com/openeconomy

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!