Rezolutii de securitate pentru noul an

17 decembrie 2013

G Data recomanda utilizatorilor sa-si asigure securitatea computerelor in asteptarea anului ce bate la usa

Rezolutii de securitate pentru noul an

Sa te lasi de fumat, sa pierzi in greutate, sa-ti petreci mai mult timp cu familia si copiii – lista cu decizii ce merita a fi luate in seama in asteptarea Anului Nou este adesea lunga. Un lucru foarte important ce nu trebuie neglijat este securizarea computerelor si dispozitivelor personale – altfel, infractorii cibernetici isi pot aloca timpul pentru a le ataca. G Data face un apel la utilizatorii de Internet pentru a verifica si, daca e cazul, a actualiza securitatea computerelor, a telefoanelor inteligente si a tabletelor in anul ce urmeaza. Providerul de securitate german a alcatuit o lista cu opt rezolutii menite a-i ajuta pe utilizatori.
"Securitatea inadecvata a computerelor si a dispozitivelor mobile faciliteaza infractorilor atacurile im-potriva utilizatorilor si sustragerea datelor, precum informatii de pe carti de credit sau date de acces la servicii de plati sau magazine online ," explica Eddy Willems, G Data Security Evangelist. "In acest sens, bresele de securitate neacoperite din programe sau sisteme de operare neactualizate si aplicatiile manipulate de pe dispozitivele mobile, sunt porti ideale pentru atacatori. Utilizatorii ar trebui sa vada Anul Nou ca pe o oportunitate de a-si securiza computerele, smartphone-urile si tabletele."
Rezolutii de securitate pentru 2014
Decizii generale pentru utilizatorii de Internet
 Instalarea unei solutii de securitate: O solutie stabila de securitate este unul dintre in-strumente le fundamentale ale unui utilizator de Internet. Pe langa protectia antivirus, este indicat sa includa si un firewall, filtru antispam si protectie in timp real impotriva amenintarilor de pe web, si sa primeasca actualizari in perioade de timp regulate.
 Instalarea tuturor actualizarilor: Este recomandat ca sistemele de operare si toate celelalte aplicatii instalate sa fie complet actualizate, prin descarcarea patch-urilor, pachetelor de service si update-urilor disponibile. Programele uzate moral care nu mai primesc suport din partea furnizorului ar trebui sa fie inlocuite cu versiuni noi.
 Stergeti conturile online neutilizate: Servicii de plata online, retele sociale, magazine online, furnizori de servicii de email – utilizatorii de Internet au o gama larga de conturi online diverse. Este utila verificarea necesitatii acestora, iar in cazul in care datele de acces nu mai sunt folosite ar trebui sterse din motive de securitate.
 Schimbati parolele: Este recomandata schimbarea periodica a parolelor folosite pe conturile magazinelor online, retelelor sociale si de pe alte portaluri de pe net. Parolele sigure constau dintr-o succesiune de numere, caractere speciale, litere mari si litere mici. Atentie: evitati termeni uzuali, deoarece pot usura munca hackerilor.
 Salvati datele: O functie de backup poate salva date importante, precum pozele cu familia sau videoclipuri din vacanta, in cazul in care sistemul cedeaza in urma unei infectii. In plus, o imagine a sistemului poate salva intreg hard-discul cu toate programele instalate. Solutiile complete de securitate includ un modul de backup, neiind necesara achizitionarea de programe dedicate.
Rezolutii pentru dispozitive mobile
 Securizati smartphone-urile si tabletele: Dispozitivele mobile au aceeasi nevoie de securitate ca si computerele. Astfel, se recomanda ca acestea sa fie echipate cu aplicatii de securitate comprehensive. Acestea ar trebui sa includa protectie fiabila impotriva aplicatiilor periculoase si sa asigure dispozitivele impotriva consecintelor cauzate de o eventuala pierdere.
 Aplicatii doar din surse de incredere: Se recomanda ca aplicatiile sa fie descarcate doar din magazine de incredere precum Google Play sau din magazinele furnizorilor si producato-rilor de dispozitive. Cand  se procedeaza in acest mod, ar trebui verificate cu grija permisiunile solicitate. Cu solutia G Data InternetSecurity for Android instalata, se efectueaza o verificare temeinica a permisiunilor.
 Copii de rezerva pe computer: Utilizatorii ar trebui sa-si salveze cu regularitate pe com-puter datele de pe telefoane inteligente sau tablete pentru a nu risca pierderea acestora.
 

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward