Oracle ERP – digitalizare prin asistenți virtuali

26 septembrie 2019

Oracle ERP Cloud anunță extinderea tehnologiei AI, prin asistenți virtuali, în cadrul aplicațiilor enterprise, pentru a facilita interacțiunea dintre aplicațiile ERP și utilizatori.

Oracle ERP – digitalizare prin asistenți virtuali

Astfel, asistenții digitali pot interacționa prin comenzi vocale, fapt ce va simplifica în mod evident procesul de lucru specific activităților din companii și va elimina implicarea umană pe acest segment.

Cu siguranță, tehnologia este extrem de atractivă pentru cele mai multe dintre companii, dar pentru ca o aplicație de tip ERP să fie eficientă, trebuie privit și raportul cost-beneficii. Astfel, din perspectiva TCO (Total Cost Ownership), investiția pe care o companie o face într-un astfel de sistem complet trebuie să vizeze ROI-ul acesteia pe termen mediu, pentru ca tehnologia să poată rămâne un diferențiator util și nu un indicator al unei investiții greșite.

Conform Computer Economics, aplicațiile de tipul ERP se află în topul soluțiilor cu o rată de adopție foarte mare. Dar, deși un studiu recent al companiei indică o rată de implementare de 80%  (pentru un studiu de piață ce a vizat 250 de companii), lucrurile nu arată foarte bine în termeni deprofitabilitate și succes. Folosind cei mai importanți indicatori ai unei implementări de acest tip (rata de adopție, investiția, rata de succes în termeni de ROI, TCO și rata de satisfacție a clientului), cei mai mulți au un calificativ satisfăcător. Motivația acestui rezultat este dată fie de alegerea greșită a unei aplicații (în raport cu nevoia efectivă a clientului sau cu momentul implementării), fie din cauze tehnice sau a lipsei unei analize de business concludente. De asemenea, integrarea unui sistem ERP cu alte aplicații poate genera vulnerabilități care pot duce la compromiterea implementării.

“Sunt încă multe organizații care subestimează plus valoarea pe care un sistem ERP o poate aduce unei companii, fluxurilor de lucru și procedurilor interne. Ceea ce trebuie să înțeleagă utilizatorii este faptul că un asistent digital integrat unui ERP are rolul de a îmbunătăți”, David Wagner, vice president of Research în cadrul Computer Economics.

Oracle ERP Cloud anunță și alte funcționalități ce vizează recunoașterea documentelor prin tehnologii optice, precum și adaptări ale sistemului pentru anumite categorii de activitate și industrii, cum ar fi educație, sănătate sau pentru sectorul public.

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Revolut lansează o nouă versiune a aplicației

Un mod mai ușor de gestionare a tuturor aspectelor financiare, într-o singură aplicație

Citește articolul arrow_forward
Softlead

AROBS Transilvania Software devine investitor majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești

AROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al firmei SoftManager SRL, preluând platforma de soluții de management SoftManager CRM+ de la Arroganet Solutions SRL.

Citește articolul arrow_forward