Noua funcționalitate, denumită Mod Privat, poate întrerupe conexiunea la internet a asistenților personali inteligenți din locuințe și poate preveni înregistrarea anumitor discuții purtate acasă.
Modul de funcționare a asistenților personali face ca aceștia să fie mereu activi în modul de ascultare, deci ar putea să înregistreze, accidental sau nu, părți din conversații care să conțină informații sensibile sau să violeze intimitatea familiei. Cercetări recente avertizează asupra unor incidente în care companii de talie internațională analizează conversațiile din preajma asistenților personali, inclusiv momentele cele mai intime, și le redau către terți.
Modul Privat permite setarea din aplicația Bitdefender Central a unor intervale orare în care asistenții să nu aibă conexiune la internet.
„Oamenii sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că orice ar spune sau ar face în propria casă poate fi auzit de companii care ar putea fi uneori dezinteresate de respectarea intimității. Bitdefender BOX vine cu soluția care aduce intimitatea de altădată în casele noastre din ce în ce mai conectate, fără să taie din beneficiile inovațiilor de ultimă generație”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.
Bitdefender BOX, produs ajuns la cea de-a doua generație, este dezvoltat integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România. Producția acestuia a început în toamna anului 2017 în fabrica de la Satu Mare a grupului german Zollner. Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.