Conferința RONOG este locul de întâlnire al specialiștilor din domeniul telecom cu cele mai influente personalități ce susțin comunitatea de telecomunicații la nivel internațional. Participanții sunt reprezentanți din cadrul companiilor care oferă servicii de acces la internet, transmisiuni de date, servicii de voce, cablu TV, găzduire servere și domenii de internet, dar și din rândul autorităților de reglementare, al furnizorilor de echipamente și soluții de securitate etc.
În mai puțin de o lună, alături de cei mai buni specialiști în internet și tehnologie, oameni de business, profesioniști și reprezentanți ai operatorilor de telecom, evenimentul își propune să aducă în prim plan tematici ce vor aborda perspective și provocări cu care se confruntă operatorii de telecomunicații din România, probleme tehnice și upgrade-uri ale sistemelor și echipamentelor, securitatea informațiilor, noi tehnologii din domeniul IT&C, beneficiile pe care le oferă conectarea operatorilor la platformele de schimb de trafic de internet, implementări IPv6, operațiuni de rețea și DNS-uri, guvernarea și politicile de reglementare.
RONOG 5 este un eveniment organizat cu susținerea Asociației Interlan și a sponsorilor: Facebook, Flowmon Networks, RIPE NCC, Internet Society, NXDATA, Viva Telecom, Chroot Network, BMS IT și Tele-Grup. Susținători și parteneri media: ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), Euro-IX (European Internet Exchange Association), CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică), AFOR (Asociația de Fibră Optică din România), Agora, Agerpres, ECSM (European Cyber Security Month), Softlead, MediaExpres și Market Watch.
RONOG (Romanian Network Operators Group) este un grup de lucru al operatorilor de rețele din România creat la inițiativa Asociației Interlan care anul acesta aniversează 13 ani de existență.
Asociația InterLAN, organizatoarea și gazda evenimentului, este o organizație non-profit al cărei scop principal este reprezentarea intereselor furnizorilor de telecomunicații mici și medii și deține cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de internet din România, InterLAN Internet Exchange. Din 2008, Asociația InterLAN este membru cu drept de vot în Euro-IX (Asociația Europeană a Internet Exchange-urilor), iar din 2015 este membru cu drept de vot a organizației europene RIPE NCC.
Programul integral al conferinței este disponibil pe http://www.ronog.ro